MINTEGY 113 MILLIÓ FORINTBÓL ÚJULT MEG KOLLÉGIUM KŐSZEGEN A SÁRVÁRI TANKERÜLETI KÖZPONT FENNTARTÁSÁBAN

A Sárvári Tankerületi Központ mintegy 113 millió forintból megvalósított fejlesztése fejeződött be a kőszegi Dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógia Intézmény fiúkollégiumának épületén.

Az épület energia-fogyasztásának csökkentése céljából sor került a nyílászárók cseréjére, az előírásoknak megfelelően a falak és a tetőszerkezet hőszigetelésére, ezzel egyidejűleg tűzvédelmi sáv kialakítására, valamint a csapadékelvezető rendszer megújítására. A felújított tetőn 92 darabból álló napelemparkot létesítettek, amellyel a környezetet közvetlenül nem károsító módon állítható elő villamos energia. A beruházás így az energiafelhasználás csökkentése mellett a károsanyag kibocsátás mérséklésén keresztül a tisztább környezet megőrzését is elősegíti, és hozzájárul a fenntartható fejlődéshez. Az épület külsőleg is megújult, a hőszigetelést követően sor került a felületek színezésére is.
A projekt megvalósítása 2017 tavaszán kezdődött, és 2018 márciusában fejeződött be. A beruházás a Környezeti- és Energiahatékonysági Operatív Program Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései című, európai uniós forrásból működő pályázat keretében valósult meg.