Uniós és hazai társfinanszírozásból valósul meg a jászberényi Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium épületének energetikai korszerűsítése, illetve öltözők, mosdók, iskolaudvar felújítása.

A Jászberényi Tankerületi Központ az EFOP-4.1.3-17-2017-00344 azonosító számú pályázat keretében tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztésére nyert támogatást. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 58.809.911 forint, a támogatás intenzitása a projekt elszámolható költségeinek 100 %-a. A beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, a Széchenyi 2020 program keretében. A tervezett munkálatok előreláthatólag 2018. október 31-ig befejeződnek.

A projekt célja energetikai korszerűsítés, tornaterem melletti öltözők, mosdók felújítása és iskolaudvar felújítása. Az energetikai korszerűsítés keretében az iskola homlokzatának szigetelése, vakolása, kültéri nyílászárók cseréje, felújítása történik. Az öltözők, mosdók felújítása során vizesblokkok, hideg- és melegburkolatok, lapradiátorok cseréje, diszperziós festés fog megvalósulni. Az udvar felújításának keretében térburkolat, kerékpártároló felújítása történik. Lehetővé válik különféle modern mai igényt kiszolgáló labor eszközök és tantermi bútorok beszerzése a pályázat keretében.