Elkészült a Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola új épületszárnya

Sajtóközlemény


A Pécsi Tankerületi Központ az EFOP-4.1.2-17 kódszámú, „Iskola a központban - központ az iskolában” című felhívásra benyújtott pályázatával 654,91 millió forint vissza nem térítendő támogatást és 28,23 millió forint többlettámogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban a Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola infrastrukturális fejlesztésére. A projekt megvalósításához Magyarország Kormánya 104,83 millió forint többletforrást biztosított. Az infrastrukturális beruházás így összességében 787,97 millió forintért valósulhat meg.
Az építkezés 2020. május 5-e és 2021. június 04-e között zajlott.

A meglévő iskola összességében egy közel 1200 négyzetméteres épületrésszel bővült. Az új épületszárny földszintjén kapott helyet az étkező, két szaktanterem, egy tanterem, valamint több, földszinti főfunkciókat kiszolgáló helyiség: melegítő konyha, szertárak, vizes blokkok, közlekedő terek. A bővítmény emeletén kialakítottunk két további szaktantermet, egy tantermet, egy tankonyhát és kiszolgáló helyiségeket.
Az átalakítási és a felújítási munkák a meglévő épületben összesen csaknem 3000 négyzetméteren valósultak meg: a földszinten a megszűnő étkező és melegítő konyha helyén tantermeket hoztunk létre, átalakítottuk a tanárit, egy kisméretű zsibongót is létrehoztunk, az emeleten felújítottuk a számítástechnika szaktantermet, az épület északnyugati részén átépítettük a tetőtéri tantermeket. A külső munkák részeként megújult az iskolaudvar és a belső udvar is.

Az infrastrukturális beruházás során kiemelt szempontot jelent a modern tanulási környezet kialakítása, amely magában foglalja a korszerűbb, a gyermekek életkori sajátosságaihoz igazodó bútorzat biztosítását, illetve a szükséges fejlesztőeszközök beszerzését. Ez irányú közbeszerzésünk jelenleg folyamatban van.

A pályázat megvalósulásával több mint 700 diák tanulási körülményei javulnak.

A projekt megvalósításának időszaka: 2017. szeptember 01 – 2021. november 29.
A projekt azonosítószáma: EFOP-4.1.2-17-2017-00020
A támogatás teljes összege: 787.976.635.- Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projektről bővebb információ a POPPk4yzGQcGV0ZXIucGF2YUBray5nb3YuaHU= e-mail címen kérhető.