A Pécsi Tankerületi Központ az EFOP-4.1.12-22 kódszámú, „Az állami fenntartású köznevelési intézmények elektromos rendszerének megújítása” című felhívásra benyújtott pályázatával 100 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a 290/2014. (XI.26.) Korm. rendelet szerinti kedvezményezett járásokban működő köznevelési intézményei villamos hálózatának fejlesztésére.

A projekt részeként két intézmény, a mecseknádasdi Liszt Ferenc Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Kodolányi János Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Geresdlaki Német Nemzetiségi Tagiskolája újul meg. Az intézmények villamoshálózata jelentősen elavult, és a modern IKT eszközök oktatásba való beépülésével elengedhetetlenné vált a korszerűsítés. A két iskola az elmúlt években nem részesült hasonló fejlesztésben.

Mind a két intézmény esetében a villamos hálózat fejlesztése az elsődleges cél, amelynek részeként a villamos mérőberendezések és villanyóra szekrények szabványosítása, a villamos gerinchálózat fejlesztése, cseréje, a tantermekhez és kapcsolódó kiszolgáló helységekhez tartozó áramvételi pontok fejlesztése és bővítése, valamint részleges végponti korszerűsítés valósul meg. Ezek mellett a két intézmény villámvédelmi hálózatát is fejlesztjük.

A projekt kivitelezője közbeszerzési eljárás keretében kerül kiválasztásra.
 
A projekt megvalósításának időszaka: 2023. április 01 – 2023. augusztus 31.
A projekt azonosítószáma: EFOP-4.1.12-22-2023-00019
A támogatás teljes összege: 100.000.000.- Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projektről bővebb információ a VWIfHupeFI9AmmZ0OWzmcGVjc0Bray5nb3YuaHU= e-mail címen kérhető.