Hírek

2023. június 1. 14:57

Zenei sokszínűség- MusiColours Európai Ifjúsági Zenei Fesztivál

2023. május 27-31. között rendezték meg a nemzetközi MusiColours Európai Ifjúsági Zenei Fesztivált , melyen az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium felsős-gimnáziumi kórusa is részt vett. A fesztiválnak Veszprém és a Balaton-Bakony régió adott otthont.

2023. június 1. 13:50

Névadónk nyomában- Szentendrén kirándult a kollégium

Május végén Szentendrén kirándultak a Ferenczy Noémi Kollégium lakói, ahol útba ejtették a kollégium névadójáról elnevezett múzeumot és a Kovács Margit Kerámiamúzeum állandó gyűjteményét is.

2023. május 19. 10:15

Vívó sikerek a Diákolimpián

Eredményesen szerepeltek a Diákolimpián a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola kis vívói.

2023. május 18. 14:27

Szentivánéji álom a Leöveyben

A Leövey színjátszóköre idén William Shakespeare Szentivánéji álom című darabját dolgozta át és vitte színre.
Először a Leövey-napok keretében tartott bemutatókon, majd az eszt követő további két előadáson is hatalmas volt a siker.

2023. május 15. 12:13

Floorball-os sikerek

A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola kis floorballosai sikert sikerre halmoztak az elmúlt időszak sportági megmérettetésein szerte az országban.

2023. május 15. 11:51

Társasjátékok az informatikaoktatásért

A logikai társasjátékok kitűnő eszközök az oktatásban. Megfelelő használatával a gyerekek kombinatorikus-, analizáló-, problémamegoldó képessége is fejlődik. Az algoritmikus gondolkodás a társasjáték és a sikeres programozás során is létfontosságú. Nem csoda tehát, hogy ezt az eszközt választotta a Bajza Utcai Általános Iskola a magasabb szintű informatikaoktatás és a programozó szakkörünk bevezető- és alapozóelemeként. Nem beszélve arról, hogy a társasjáték kitűnő türelemforrás is, elmélyülést és koncentrációt biztosít a felpörgött, adatgazdag digitális világ kompenzálására.

2023. április 25. 14:45

Matematika verseny a Városligetben

Remek hangulat és verőfényes napsütés kísérte a Medve Szabadtéri matematika versenyt, melynek városligeti fordulóján a Bajza utcai Általános Iskolát nem kevesebb, mint 22 diákcsapat ( 61 tanuló) és 2 tanárcsapat képviselte.
Tizennyolc diákcsapat és mindkét tanárcsapat eljutott az “Aranymedve” címig, 4 diákcsapatunk pedig “Ezüstmedve” rangot kapott.

2023. április 24. 14:51

„Az ókor csodás világa”- Történelmi projektnap a Losiban

Április elején a Losonci Téri Általános Iskola a felsősei történelmi projektnapkeretében ismerkedtek az ókori világgal.Tanulók - csakúgy, mint a korábbi években - forgószínpadszerűen vettek részt a foglalkozásokon. Kipróbálhatták színészi tehetségüket a görög színházban, megismerkedhettek a római étkezési szokásokkal, részt
vehettek egy ókori divatbemutatón.

2023. április 21. 13:05

Ádámok és Évák ünnepe 2023

A Nemzeti Színházban hagyományosan évente megrendezésre kerülő színházi találkozó 2023. április 13-án zajlott. Idén Madách Imre Az ember tragédiája című csodálatos, nagyívű, történelmi-filozófiai áttekintést nyújtó emberiségdrámájának egy-egy színével készültek a középiskolás diákok. A 15 színt 15 meghívott iskola csapatai adták elő, köztük az Erzsébetvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Művészeti Szakgimnázium diákjai is.

2023. április 20. 14:42

Kerületi szavalóverseny a Losiban

Április közepén az 1-2. és a 3-4. évfolyamosok számára kerületi vers- és prózamondó versenyt hirdetett a Losonci Téri Általános Iskola, ahol a tehetséggondozásra mindig is kiemelt feladatként tekintettek.