Hírek

2018. október 15. 8:59

Iskolaválasztó Fesztivál

A Belső- Pesti Tankerületi Központ idén először szervezi meg őszi Iskolaválasztó Fesztiválját. A rendezvény célja, a családok és a nyilvánosság tájékoztatása az iskolaválasztás lehetőségeiről. A rendezvényre az iskolaválasztás előtt álló szülőket és óvodás korú gyermekeiket várjuk.

2018. szeptember 10. 12:13

Szakmai nap és workshop- Montessori képzés

A gyermekek, diákok számára az intézményi szocializációs élettér nem csupán ismeretek szerzésére irányul. Maria Montessori reformpedagógiai irányzatokba illeszkedő szemlélete a Budapesti Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola Készségfejlesztő Iskola tanulói számára optimális lehetőségeket kínál.

2018. szeptember 10. 11:36

Együttműködési megállapodás a mindennapos testnevelés feltételeinek támogatásáért

A Belső-Pesti Tankerületi Központ elkötelezett a mindennapos testnevelés feltételeinek folyamatosan fejlesztése iránt. Ennek keretében 2018. szeptember 6-án együttműködési megállapodást kötött a KSI SE-vel.

2018. szeptember 10. 10:59

Tanévnyitó a Derkovitsban

Szeptember 3-án országszerte hivatalosan is kezdetét vette a 2018/19-es tanév. A Belső- Pesti Tankerületi Központ Derkovits Gyula Általános Iskolájában az első osztályosok köszöntésével kezdődött a tanévnyitó. A nyolcadikosok virágkapuján keresztül vonultak be a megilletődött kis elsősök.

2018. szeptember 10. 10:04

IX.kerületi kisdiákok sikere Sanghaiban

A IX. Kerületi Molnár Ferenc Kéttannyelvű általános Iskola kötélugró csapata, a Budapest Hoppers Kötélugró Klub 2018 július 25. és augusztus 3. között vett részt a FISAC-IRSF WORLD ROPE SKIPPING CHANPIONSHIPS versenyén Shanghai-ban. A Kötélugró Világbajnokságról igen szép eredménnyel tértek haza a kis sportolók.

2018. szeptember 7. 11:55

Pedagógus továbbképzés a Bárcziban

A Budapesti Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola Készségfejlesztő Iskola pedagógusai augusztus 30-án egy különleges továbbképzésen vehettek részt. Craig Quat nemzetközi hírű zsonglőr és Gallyas Veronika, a Magyar Zsonglőr Egyesület alapítója tartottak interaktív előadást a cirkuszpedagógia készségfejlesztő hatásáról.

2018. augusztus 28. 8:02

Hirdetmény

A Belső-Pesti Tankerületi Központ felhívást tesz közzé.

2018. augusztus 22. 10:33

Országos TV csatornán a diákújságírók riportja

Óriási megtiszteltetés érte a Leövey Klára Gimnázium két tizenegyedikes tanulóját, Berecz Pétert és Meggyes Bencét. Az egyik országos TV csatorna főműsoridőben tűzte programjára a fiúk riportját, melyben egy ifjú pilótát mutatnak be.

2018. augusztus 16. 11:51

Magyar sikerek a Nemzetközi Földrajzi Olimpián

A kanadai Québec-ben július 30. és augusztus 6-a között megrendezett Nemzetközi Földrajzi Olimpiáról három éremmel tértek haza a diákok. Hazai csapat 10. alkalommal vett részt a tudományterület legnagyobb szakmai presztízsű vetélkedőjén. Az idei négyfős csapat tagja volt a Belső- Pesti Tankerületi Központ intézményének, az V. kerületi Eötvös József Gimnáziumának tanulója is.

2018. június 16. 11:08

Bárczy István Díj

Átadták az idei Bárczy István Díjakat a Főpolgármesteri Hivatalban. Az elismeréssel a budapesti közoktatási és gyermekvédelmi intézményekben dolgozók oktatási-nevelési tevékenységét ismerik el.