Hírek

2019. december 5. 11:39

Irány az Egyetem 2020

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelésért Felelős Államtitkársága, a Klebelsberg Központ és a Magyar Rektori Konferencia közös programot indít, Irány az Egyetem 2020 néven. A Program alapvető célja, hogy a felsőoktatás kapuit minél több fiatal előtt kitárja, lehetőséget biztosítva számukra a sikeres felvételi eredmény elérésére.

2019. december 3. 10:32

Európai Mézes Reggeli a VI. kerületi iskolában

A VI. Kerületi Vörösmarty Mihály Általános Iskola csatlakozott az Agrárminisztérium és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület által támogatott Európai Mézes Reggeli Programhoz.

2019. december 2. 10:33

A magyar nyelv napja

Játékos vetélkedővel ünnepelték a magyar nyelv napját a VIII. kerületi Losonci Téri Általános Iskolában .

2019. november 29. 13:44

Siker „Az év fiatal divattervezője” pályázaton

A Marie Claire és a Volvo által meghirdetett „Az év fiatal divattervezője” pályázaton sikeresen szerepeltek a Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium, divat- és stílustervező szakos diákjai.

2019. november 29. 13:14

Superar Zeneművészeti Program

A VIII. Kerületi Losonci Téri Általános iskola kórusa is csatlakozott, ahhoz a nemzetközi SUPERAR programhoz, melynek célja, hogy a közös zenélés élménye mindenki számára elérhetővé váljon.

2019. november 22. 13:49

II. Iskolaválasztó Fesztivál- bemutatkoztak általános iskoláink

Öt kerület intézményeivel ismerkedhettek a Belső-Pesti Tankerületi Központ II. Iskolaválasztó Fesztiváljára ellátogató szülők és óvodáskorú gyermekeik, összesen három helyszínen.

2019. november 7. 8:59

Pályázati felhívás- Intézményvezető (magasabb vezető) beosztás ellátására

A Belső-Pesti Tankerületi Központ az alábbi intézményvezetői pályázatokat írja ki.

2019. október 24. 10:13

MUS-E multikulturális mintaprogram a Vörösmarty Általános Iskolában

A MUS-E program keretében a gyerekek különböző művészeti ágakban tevékenykedve nemcsak az alkotás örömét fedezhetik fel, hanem az elfogadás, az önképviselet, az együttélés, együttműködés fontosságát is.

2019. október 21. 8:13

II. Iskolaválasztó Fesztivál-bemutatkoznak az általános iskolák

A Belső- Pesti Tankerületi Központ az idén immár másodjára szervezi meg őszi Iskolaválasztó Fesztiválját, ahol három helyszínen, két időpontban a kerületi általános iskolák és zeneiskolák mutatkozhatnak be. A rendezvény célja, a családok és a nyilvánosság tájékoztatása az iskolaválasztás lehetőségeiről. A rendezvényre az iskolaválasztás előtt álló szülőket és óvodás korú gyermekeiket várjuk.

2019. október 10. 12:24

Brüsszeli konferencia

Szeptember 30. és október 2. között Brüsszelben tartották az Európai Unió 2020-2027-es időszakára vonatkozó szegénység-ellenes és romapolitikájával kapcsolatos konferenciát, amelyen Magyarországot a Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium intézményvezető-helyettese, Csere Margit tanárnő képviselte.