Hírek

2022. szeptember 15. 13:01

Zsinórlabda bajnokság

Az idei tanév első garasos programja a Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskolában a zsinórlabda bajnokság volt. Diákok körében nagy volt az érdeklődés a sportesemény iránt.

2022. szeptember 8. 10:37

40 éves a LOSI!- Jubileumi tanév és ünnepségsorozat a VIII. kerületi iskolában

A 2021/22-es tanévben kezdődött az jubileumi ünnepségsorozat a Losonci Téri Általános Iskolában, mellyel a 40. születésnapját ünnepelte az iskola. A tanév folyamán különböző programok, rendezvények, kiállítások segítettek feleleveníteni az elmúlt 40 esztendőt. A rendezvénysorozat végére, idén szeptemberben hatalmas ünnepséget szerveztek a jelenlegi és a régi kollégák részvételével.

2022. szeptember 7. 10:42

Rigai útinapló – 2022

Külföldi továbbképzésen járt Rigában, Lettország fővárosában a Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium csapata . A tanulmányutat a WEXEdu Alapítvány szervezte és az út célja a hasonló külföldi iskolák képzésének és a vállalkozási készségek fejlesztési lehetőségeinek megismerése volt.

2022. szeptember 7. 9:53

Joyce DiDonato és a vajdások kórusa Ausztriában

A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola olyan meghívást kapott augusztusban, ami ritkán adatik meg egy kórus életében. Az amerikai lírai koloratúr mezzoszoprán, a New York-i Metropolitan sztárja és korunk legjelentősebb zenés színpadi művészeinek egyike, Joyce DiDonato hívta meg a kórust ausztriai koncertjére.

2022. szeptember 2. 12:42

Új tanév, új helyszín, új tanszak- Molnár Antal Zeneiskola AMI

Javában zajlik a beiratkozás az erzsébetvárosi Molnár Antal Zeneiskolában. Szeptember 1-jétől új helyszínnel bővült a kerület nagy múltú zeneiskolája, ahol közel 600 diák ismerkedik a dallamok világával. A zeneiskola népszerűségét bizonyítja, hogy az idén klasszikus tanszakokra komoly várólistával számolhatnak a jelentkezők.

2022. szeptember 1. 12:52

Újra iskola!- tanévnyitó a terézvárosi iskolában

Szeptember elsején 8 órakor elkezdődött a 2022/23-as tanév. Becsöngettek a Terézvárosi Magyar-Angol, Magyar-Német Két Tannyelvű Általános Iskolában is.

2022. július 22. 13:16

Történelmet írt a fazekasos diáklány a Nemzetközi Biológiai Diákolimpián

Barna-Lázár Anna, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulója az idei Nemzetközi Biológiai Diákolimpián (IBO) aranyérmet szerzett!
Az önmagában is kimagasló eredményhez hozzátartozik, hogy ezzel ő lett hazánk első aranyérmes leány tanulója ezen a versenyen.

2022. július 13. 14:31

Látogatás a Néprajzi Múzeumban

Az újonnan megnyitott Néprajzi Múzeum alkalmat adott arra, hogy a pedagógusok csoportos látogatás keretében megismerkedjenek az épülettel, megtekintsék a jelenlegi kiállításokat, és információt kapjanak a gyerekek számára tervezett múzeumi foglalkozásokról. A Terézvárosi Magyar-Angol, Magyar-Német Két Tannyelvű Általános Iskola nevelőtestülete élt a lehetőséggel: tárlatvezetővel járták be a pedagógusok a városligeti új épület kiállítótereit.

2022. július 8. 11:31

Ahol a játékok életre kelnek!- Meta Művészeti Projektnap a Losiban

A META alapfokú művészeti iskola is születésnapot ünnepel, immár fele annyi idős lett,-mint a Losonci Téri Általános Iskola. Ezt a kerek 20. évfordulót a legnagyobb öröm gyerekekkel ünnepelni. Ezen a
csodás napon a játékokat, bábokat nagy örömmel keltették életre a gyerekek, a szerepjátékok során észrevétlenül számos kompetenciájuk fejlődött, odafigyeltek egymásra, segítették társaikat egy délelőttön keresztül tartó mosoly kíséretében.

2022. július 1. 12:40

Díjaztuk a pedagógusokat

A Belső-Pesti Tankerületi Központ Pedagógusnap alkalmából tartott ünnepségén az oktatás terén kiemelkedő tevékenységű, eredményes pedagógusait díjazta.