Hírek

2019. február 1. 9:50

Kopogtató- tájékoztató a Belső- Pesti Tankerületi Központ fenntartásában lévő általános iskolákról

Az intézményeket bemutató kiadványunkkal az iskolaválasztást szeretnénk megkönnyíteni a szülők számára, hogy megtalálják a gyermekük egyéniségéhez, érdeklődési köréhez és a család nevelési elveihez a legközelebb álló intézményt.

2019. január 31. 13:42

A Korai Fejlesztés Hete

A korai fejlesztés fontosságára hívja fel a figyelmet a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat 2019. február 4-8. között tanácsadással, előadásokkal, foglalkozásokkal több budapesti helyszínen.

2019. január 28. 8:31

Erzsébetvárosi diákok a Nemzeti Színház színpadán

Az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakközépiskola és Szakgimnázium 11. osztályos színi tagozatos növendékei január 22-én a Nemzeti Színház színpadán mutathatták be Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című drámai költeményének egy jelenetét az Ádámok és Évák ünnepe elnevezésű rendezvényen.

2019. január 24. 13:20

A Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium ismét a legjobbak között

A Magyar Diáksport Szövetség idén ötödik alkalommal részesítette elismerésben azokat a pedagógusokat és intézményeket, akik kimagasló eredményeket értek el a versenysorozatban, illetve a legtöbbet tették a jövő nemzedékének egészséges és erkölcsi neveléséért.
A Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium három egymást követő évben dobogós helyezést szerzett az országos Diákolimpia összesített pontgyűjtő versenyében.

2019. január 15. 10:30

Úszóbajnokság a Belső- Pesti Tankerületi Központ szervezésében

2019. január 14-én első alkalommal került megrendezésre a Belső-Pesti Tankerületi Központ Úszóbajnoksága. Tizennyolc intézményből összesen 378 nevezés érkezett. A versenyeken mind a hat korcsoport tanulói számára lehetőség volt a megmérettetésre.

2019. január 3. 11:11

Adventi meglepetés a Németh László Általános Iskolában

A csodás várakozás időszakában december 17-én hatalmas örömben volt részük a Németh László Általános Iskola tanulóinak. Kling Rita az „Élet Katedrális” alapítójának jóvoltából, Mező Misi a Magna Cum Laude frontembere érkezett az iskolába.

2018. december 12. 8:45

Ismét megkapta a LabelFrancÉducation kitüntetést a Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium

A nyelvoktatás területén végzett magas szintű oktatási tevékenységének elismeréséül a Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium 2018-ban is elnyerte a LabelFrancÉducation kitüntetést. . A minőségi díjat a Francia Köztársaság külügyminisztere adományozza egy olyan bizottság javaslata alapján, amelyben két minisztérium és két szakmai szervezet képviselteti magát.

2018. november 27. 11:44

Okostermet avattak a Budapest VIII. Kerületi Németh László Általános Iskolában

A 2018/19-es tanévben a Klebelsberg Központ az intézmények „jógyakorlatainak” bemutatását és megosztását célzó pályázatot hirdetett közoktatási intézményeknek. A Budapest VIII. Kerületi Németh László Általános Iskola sikeresen pályázott. Az elnyert 1,6 millió Ft-ból létrehoztak egy "okostermet", ahol a tanulókon kívül pedagógusok is megoszthatják egymással. jógyakorlataikat.

2018. november 23. 13:18

Változásban őrizve- 50 éves a nevelési tanácsadás a Ferencvárosban

50. születésnapját ünnepelte az 1968-ban alakult Ferencvárosi Nevelési Tanácsadó, amely az elmúlt évtizedekben gyermekek és családok sokaságának nyújtott támogatást tanulási és pszichés nehézségek esetén. Ebből az alkalomból 2018. november 19-én a tagintézményben látták vendégül a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat munkatársait és a IX. kerület köznevelési intézményeinek pedagógusait.

2018. november 20. 13:37

Varázskezek- Kiállítás az ombudsmani hivatalban

A Budapest IX. kerületi József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményének tehetséges diákjait érte idén az a megtiszteltetés, hogy az Oktatási Jogok Biztosának Hivatalában állíthatták ki alkotásaikat.