Együttműködési megállapodást írt alá az Egri Tankerületi Központ és a Dobó István Vármúzeum

Együttműködési megállapodást írt alá az Egri Tankerületi Központ és a Dobó István Vármúzeum

Ringert Csaba a Dobó István Vármúzeum igazgatója és Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója együttműködési megállapodást írt alá 2019. március 14-én. A tankerületi központ fenntartásában lévő intézmények tanulócsoportjai a jövőben kedvezményes áron látogathatják a várat és a vármúzeum munkatársai is kijárnak majd az iskolákba rendhagyó órákat tartani.

A megállapodás célja elsősorban az, hogy a vármúzeum a múzeumpedagógia színes módszertani eszköztárával segítséget nyújtson az iskoláknak a kompetenciafejlesztésben. A múzeum tervei között szerepel, hogy rendhagyó tárlatvezetéseket és vetélkedőket is szervezzenek a diákoknak.

Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója szerint az együttműködés révén megvalósulhat a múzeumban felhalmozott anyagi és szellemi javak (gyűjtemények, kiállítások, kutatási eredmények) élményszerű tolmácsolása a modern pedagógia eszközeivel. Az élménypedagógia által jobban rögződnek a tanulókban az új ismeretek, aminek köszönhetően a múlt tárgyi és szellemi örökségét megbecsülő, a társadalmi problémák iránt érzékeny, múzeumlátogató generáció nőhet fel.