Gógánfai Fekete István Általános Iskola Dabronci Telephelye nevelési-oktatási infrastrukturális környezetének fejlesztése

EFOP-4.1.3-17-2017-00441

Gógánfai Fekete István Általános Iskola Dabronci Telephelye nevelési-oktatási infrastrukturális környezetének fejlesztése

 

A projekt azonosító száma                EFOP-4.1.3-17-2017-00441

A kedvezményezett neve:                    Balatonfüredi Tankerületi Központ

Elnyert támogatási összeg:                  50 378 157 Ft

Támogatás mértéke (%-ban):               100%

A projekt zárás időpontja:                  2018. október 31.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg.

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja az intézmény nevelési-oktatási eredményességének fokozása, a minőségi oktatás erősítése, valamint a nevelési-oktatási szolgáltatások minőségének fenntartható javítása, a méltányos köznevelés erősítése. Cél a lemorzsolódás, a végzettség nélküli iskolaelhagyás visszaszorítása, így elérése érdekében fejleszteni szükséges az intézmény nem megfelelő infrastrukturális állapotát és felszereltségét.

 

A projekt indokoltsága

Az atlétikai jellegű mozgásra, és különösen a futásra az iskolai tornaterem nem megfelelő a befogadóképessége miatt. A szükségesnél kisebb a terem mérete a kosárlabda, kézilabda, futsal számára. Sportrendezvények, meghívásos versenyek esetén a teremben csak korlátozott számú csapatot tudnak vendégül látni. Az iskolai sportudvar támogatási kérelem benyújtásának időpontjában állapota leromlott állapotú, korszerűtlen volt, így a sportudvar megújítására több szempontból is szükség volt.

 

A projekt átfogó célja a Gógánfai Fekete István Általános Iskola Dabronci telephelyén az iskola egészségneveléssel és sporttal kapcsolatos pedagógiai céljainak támogatása a szükséges infrastruktúra biztosításával, hogy minden korcsoport - az alsó tagozatostól a felső tagozatosig - használni, élvezni tudja a sportudvar nyújtotta lehetőségeket. A megfelelően kialakított sportudvar rendelkezik olyan sportparkkal (asztalokkal, padokkal, kültéri sporteszközökkel), ami nem csak mozgásra ösztönöz, hanem lehetőséget nyújt a közösségépítésre is. A szabadtéri edzőgépekkel változatosabbá tettük a testnevelés órák, de a gyerekek a délutáni szabadfoglalkozásokon, ügyeletben is tartalmasan tudják eltölteni szabad idejüket.

 

A megvalósult projekt összegzése

Gógánfai Fekete István Általános Iskola Dabronci telephelyén a projekt megvalósítása következtében a tornaórák hatékonyabbak lettek, több diák tud egyszerre sportolni biztonságos eszközökön.

A beruházás tervezése és megvalósítása során figyelembe vettük, hogy minden korcsoport - az alsó tagozatostól a felső tagozatosig - használni, élvezni tudja a sportudvar nyújtotta lehetőségeket, így az ennek megfelelően kialakított új sportudvar olyan sportparkkal (asztalokkal, padokkal, kültéri sporteszközökkel) rendelkezik, ami nem csak mozgásra ösztönöz, hanem lehetőséget nyújt a közösségépítésre is.

Kialakításra került egy 18*34 méter méretű körbekerített négy röplabdapályát magába foglaló modern gumiburkolatú sportpálya is, továbbá a telepítésre került szabadtéri edzőgépekkel változatosabbá tehetők a testnevelés órák, de akár a gyerekek a délutáni szabadfoglalkozásokon, ügyeletben is tartalmasan tudják eltölteni szabadidejüket.

Az infrastrukturális fejlesztésben érintett terek használhatóságának biztosításához eszközök, mint például labdatartó kocsik, labdatartó táskák, röplabdák, bőr futball labdák, asztali eredményjelző tábla, 2 db kézilabda kapu, melyek beszerzése maradéktalanul megtörtént a fejlesztés keretében.