Infrastrukturális fejlesztés a Csurgói Eötvös József Általános Iskolában:

1.       Projekt összköltsége: 56 179 759 Ft

a.       ebből infrastrukturális fejlesztés, felújítás költségei: 49 404 235 Ft

b.      ebből eszköz- és szoftverbeszerzés költségei: 595 765 Ft

1.       Projekt tervezett időtartama:

·         2018.01.01-2018.10.31

 

2.       Infrastrukturális fejlesztés főbb elemei:

Az alábbi építési engedélyhez nem kötött, építési-felújítási tevékenységek kerülnek megvalósításra:

·         Jelen beruházással már egy sok éve húzódó problémát kíván orvosolni és megoldani az iskola intézménye. A fejlesztés céljaként értelmezhető tehát, a megfelelő környezet biztosítása a tanulók számára, mely a Csurgói Eötvös József Általános Iskola intézményét tekintve jelenleg nem oldható meg problémamentesen.

·   A tetőszerkezet cseréjét tekintve az épület számára elkerülhetetlen a renoválás, ugyanis hosszú távon a diákok biztonságát, illetve egészségét is befolyásolhatja a sorozatos beázás, párás levegő, mely esetlegesen allergiát is kiválthat a tanulóknál.

·      A tornateremben levő öltöző vizesblokkja nem használható, ami elengedhetetlen a testnevelés óra szempontjából és a higiéniai eszközök biztosítása érdekében is.

·  A vezetékes hálózat cseréje kifejezetten a diákok biztonságának megőrzése érdekében nélkülözhetetlen, hiszen fennáll a veszélye annak, hogy bárki balesetet szenvedhet a korszerűtlen vezetékek és a villanykapcsolók rossz működése miatt. 

·   A földszinti fizika és kémia tantermek berendezése elhasználódott állapotban van, ami jelenleg már nem szolgálja a diákok megfelelő tanulói környezetét. PVC padlózata régi, mely esztétikai szempontból sem szép látvány, illetve a régi PVC anyagokban sokkal több a káros anyag, mint az új termékekben.