SIKERESEN BEFEJEZŐDÖTT A PÉCSI BÁNKI DONÁT UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS A PÉCSI KÖZTÁRSASÁG TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE

Sajtóközlemény


SIKERESEN BEFEJEZŐDÖTT A PÉCSI BÁNKI DONÁT UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS A PÉCSI KÖZTÁRSASÁG TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE

2018/09/27.

A Pécsi Tankerületi Központ az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-4.1.3-17 kódszámú, „Állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése” című felhívásra benyújtott pályázatával támogatást nyert a Pécsi Bánki Donát Utcai Általános Iskola és a Pécsi Köztársaság Téri Általános Iskola infrastrukturális fejlesztésére. A támogatás összege 122,04 millió forint. A tényleges felújítás a nyári szünetben zajlott le a tanítás zavarásának és a balesetveszély elkerülésének érdekében.

A Pécsi Bánki Donát Utcai Általános Iskola épületében 2 tanterem (informatika terem és közösségi terem) összenyitásával egy új, nagyobb informatika terem került kialakításra a szükséges áram- és hálózatkiépítéssel együtt, míg másik 2 tanterem (technikaterem és művészeti terem) összenyitásával egy új 2 funkciós technika-rajzterem lett kialakítva. Mindkét újonnan kialakított szaktantermet korszerű bútorokkal és eszközökkel fogjuk felszerelni. Az infrastrukturális fejlesztés másik eleme egy tanári szoba kialakítása/felújítása/bővítése. Ennek célja az egész tanári szoba és környezete átalakítása, valamint bútorok beszerzése. Ezen kívül megtörtént a folyosón található tanulói WC-k ajtólapjainak cseréje. A Bánki Donát utcai iskola felújításának negyedik infrastrukturális eleme pedig a köznevelési intézményben tanulók és dolgozók biztonságához szükséges fejlesztések megvalósítása, beszerzése: azon belül egy kamerarendszer kiépítése.
A Pécsi Köztársaság Téri Általános Iskola épülete esetében az északi oldal homlokzatának szigetelése és festése történt meg. Ez 2 célt is szolgál. Egyrészt az energetikai felmérés alapján az épület északi oldala „veszíti” a legtöbb hőt. Másrészt az északi homlokzat néz a Köztársaság térre, vagyis esztétikai, városképi célt is szolgál. A felújítás másik fontos része volt egy játszóudvar kialakítása, új kültéri játékokkal és az előírásoknak megfelelő gumiburkolattal. Szintén a fejlesztés része továbbá egy futópálya és ugrógödör kialakítása, a korábbi ugyanis teljesen használhatatlan és balesetveszélyes volt.
Összességében a projekt célja a megfelelő tanulási környezet kialakítása, szaktantermek létrehozása, energetikai korszerűsítés (amely hozzájárul az olcsóbb és környezetbarátabb fenntartáshoz), valamint közvetlen balesetveszély megszüntetése. A sportpálya fejlesztés egyébként nemcsak a balesetveszély megszüntetését szolgálja, hanem hozzájárul a mindennapos testnevelés megvalósításához.

A projekt megvalósításának időszaka: 2017. szeptember 18. – 2018. október 31.
A projekt azonosítószáma: EFOP-4.1.3-17-2017-00029
A szerződött támogatás összege: 122 044 669 Ft
A támogatás mértéke: 100%