HAMAROSAN MEGKEZDŐDIK A PÉCSI JANUS PANNONIUS GIMNÁZIUM INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE.

Sajtóközlemény

HAMAROSAN MEGKEZDŐDIK A PÉCSI JANUS PANNONIUS GIMNÁZIUM INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE

A Pécsi Tankerületi Központ az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-4.1.3-17 kódszámú, „Állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése” című felhívásra benyújtott pályázatával támogatást nyert a Pécsi Janus Pannonius Gimnázium infrastrukturális fejlesztésére. A támogatás összege 45,04 millió forint. A műszaki tervek elkészültek, jelenleg a kivitelező kiválasztása zajlik közbeszerzési eljárás lefolytatása révén.

A projekt közvetlen célja a jelenlegi színházterem 3 részre osztása, amelyben helyet kap 2 db tanterem és a tanári szoba bővítménye. A gimnázium jelenlegi főépülete és melléképülete közös fallal rendelkezik, a belső átjutás azonban nem megoldott, csak az udvaron keresztül történik. Mivel a melléképületben is zajlik tanítás, a diákoknak és a tanároknak esőben, hóban is az udvaron keresztül kell megközelíteniük a melléképületet, amelyben a színházterem és a nyelvoktatáshoz használt tantermek találhatók. Jelen projekt célja, a főépületben található tanáriból az átjutás biztosítása a melléképületbe található színházterembe. Ehhez tűzgátló ajtó kerül beépítésre, és a 2 épület közötti szintkülönbség áthidalására lépcső kialakítása. A melléképületben található színházterem jelenleg is tanteremként van berendezve, nyelvoktatás történik benne, a hatalmas tér elkülönítése azonban csak ideiglenes üvegajtófallal történt meg. A színháztermet szeretnénk 3 részre osztani, amelyben helyet kapna a jelenleg nagyon zsúfolt és szűk tanári szoba bővítménye, valamint 2 db tanterem. Ehhez új válaszfalak és a 2 tanterem közé egy hatalmas harmonika rendszerű mozgatható ajtó kerül beépítésre, amelyre azért van szükség, hogy a termek összenyithatóak legyenek, és közösségi térként is használni tudjuk iskolai rendezvények, szülői értekezletek, stb. esetén. A helyiségekbe festés, az áramkörök rendezése és beépített szekrények elhelyezése is szükséges. Ezen kívül a melléképületben található vizesblokkot fel szeretnénk újítani.
A pályázat célja ezáltal a megfelelő tanulási környezet kialakítása, és az épület helyiségeinek racionalizálása.
A projekt hosszú távú célja a 21. század követelményeinek megfelelő köznevelési infrastruktúra biztosítása, amely által minőségi oktatásban, értékközvetítő, támogató nevelésben részesülhetnek a tanulók. Meggyőződésünk, hogy az iskola infrastrukturális fejlesztése nemcsak a tanulók környezetét teszi szebbé, hanem a jobb tanulmányi eredményekhez is hozzájárul. Ez fokozza az adott intézmény eredményességét, az inkluzív oktatást és emeli az általa nyújtott szolgáltatások minőségének színvonalát, ezzel biztosítva a minőségi oktatáshoz, neveléshez való hozzáférést.

A projekt megvalósításának időszaka: 2017. szeptember 18. – 2018. október 31.
A projekt azonosítószáma: EFOP-4.1.3-17-2017-00010
A szerződött támogatás összege: 45 035 970 Ft
A támogatás mértéke: 100%