Köznevelési intézmények elektromos rendszerének megújítása a Békéscsabai Tankerületi Központban









Kedvezményezett neve: Békéscsabai Tankerületi Központ

Projekt címe: Köznevelési intézmények elektromos rendszerének megújítása a Békéscsabai Tankerületi Központban

Projekt azonosító: EFOP-4.1.12-22-2023-00042

Támogatás mértéke: 100%

Támogatás összege: 299 479 167.- forint

Indítás: 2023.03.01.

Zárás: 2023.08.31.

Projekt státusza: Folyamatban lévő

 

A projekt közvetlen indokoltsága, célja:

az iskoláknak helyt adó épületek egy része esetében szükség van az elektromos hálózat felújítására, a régi hálózat bizonyos elemeinek eltávolítására, és az elektromos hálózat újratervezésére az igényeknek megfelelően. A köznevelési intézményrendszer fejlesztésének elsődleges célja, hogy az egész ország területén lehetőleg azonos tanulási környezetet biztosítva, minőségi oktatásban, értékközvetítő, támogató nevelésben részesüljenek a tanulók. Az iskolák elektromos hálózatának felújításával hozzá kívánunk járulni a köznevelési intézmények megújulásához, a digitális oktatás működését lehetővé tevő, korszerű infrastrukturális környezet biztosításához.

 

Megvalósítási helyszínek:

- Károlyi Bernát Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola

- Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola

- Balsaráti Vitus János Általános Iskola

- Bereczki Máté Általános Iskola

- Magyarbánhegyesi Kossuth Lajos Általános Iskola

- Mezőhegyesi József Attila Általános Iskola és Kollégium 

 

A projekt rövid leírása:

A tervezett beruházásban az érintett iskolák mindegyikében a mérőállomástól indulva új vezetékhálózat kiépítése történik. Az újravezetékelés, szem előtt tartva a biztonsági szempontokat, illetve a későbbi szerelhetőséget, helyszínre szabottan a meghatározott vezetékelési technikának megfelelően (falba süllyesztett vezeték esetén) védőcsőben, falon kívüli vezetés esetén kábelcsatornába rejtve történik. A menyezeti fogyasztók (világítótestek) esetében a vezetékelés a mennyezeti vakolatba rejtetten MMCu falvezetékkel történik.   A kötések biztonsága érdekében a vezetékek kötéseit falba süllyesztetten WAGO gyártmányú rugós vezetékösszekötőkkel terveztük kialakítani. Az iskolai szerelvényezéseket egységesen LEGRAND VALENA tipusú (fehér) szerelvénykkel terveztük megvalósítani. A tervezés során a kényelmi illetve biztosági szempontok figyelembevételével (IP védettség) kerültek meghatározásra az egyes kapcsolók és az áramvételi csatlakozók kialakításának helyei.

 

Az infokommunikációs akadálymentesítés megvalósul a Békéscsabai Tankerületi Központ honlapján: https://kk.gov.hu/akadalymentes/efop-4-1-12-22-2023-00042

 

A projekt fizikai megvalósításának határideje: 2023. augusztus 31.