Nagykanizsai Tankerületi Központ fenntartásában lévő intézmények elektromos rendszereinek megújítása

  

Pályázó neve:

Nagykanizsai Tankerületi Központ

Projekt megnevezése:

EFOP-4.1.12-22-2023-00018

 Nagykanizsai Tankerületi Központ

fenntartásában lévő intézmények

 elektromos rendszereinek megújítása

OP név:

EFOP

Pályázati kiírás megnevezése:

EFOP-4.1.12-22 Az állami fenntartású

köznevelési intézmények

elektromos rendszerének megújítása

Projekt helyszíne (régió):

Nyugat-Dunántúl

Projekt helyszíne (megye):

Zala

Projekt helyszíne (település):

Becsehely

Letenye

Muraszemenye

Tótszerdahely

Megítélt összeg:

170.855.093 .- HUF

Támogatás aránya:

100 %

Támogatási döntés dátuma:

2023.03.16.

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2023.08.31.

Forrás:

ERFA

Ország:

Magyarország

Beavatkozási kategória:

Az iskolai oktatáshoz kapcsolódó oktatási infrastruktúra (alapfokú és általános középfokú oktatás), Nem alkalmazható, Nem alkalmazható, Oktatás, Vissza nem térítendő támogatás

Projekt összköltség:

170.855.093 .- HU

Projekt célja:

A köznevelési intézményekben, azon belül az általános iskolákban, középiskolákban és gimnáziumokban a következő időszakban jelentős digitális infrastruktúra-fejlesztés valósul meg. Ennek során a korábbinál lényegesen több digitális eszköz lesz napi szinten, akár párhuzamosan is használatban, ami korábban nem jelentkező kihívást jelent az iskolák elektromos hálózatainak megbízható működésére. Az elmúlt évszázadban épült iskolák elektromos terhelését lényegesen kisebbre tervezték, illetve a korábban nem feltétlenül oktatási célra épült épületekben kialakított iskolák esetében pedig ilyen tervezés nem is történt. Annak idején csupán a világítás biztosítására szolgáló lámpák és a fűtési rendszer alkották a fogyasztás jelentős részét, minimális esetben növelte meg a terhelést az írásvetítők használata. A köznevelési intézményekben használt IKT eszközök darabszámának növekedése megköveteli a stabil, korszerű elektromos hálózat meglétét. Az előbb említettek miatt az iskoláknak helyt adó épületek egy része esetében szükség van az elektromos hálózat felújítására, a régi hálózat bizonyos elemeinek eltávolítására, és az elektromos hálózat újratervezésére az igényeknek megfelelően. A köznevelési intézményrendszer fejlesztésének elsődleges célja, hogy a Nagykanizsai Tankerületi Központ fenntartása alá tartozó Letenyei járás négy intézményében  azonos tanulási környezetet biztosítsunk, minőségi oktatásban, értékközvetítő, támogató nevelésben részesüljenek a tanulók. Az iskolák elektromos hálózatának felújításával hozzá kívánunk járulni a köznevelési intézmények megújulásához, a digitális oktatás működését lehetővé tevő, korszerű infrastrukturális környezet biztosításához.

Ezen célok figyelembevételével a Nagykanizsai Tankerületi Központ a pályázati forrás segítségével biztosítja a fenntartása alá tartozó négy intézmény helyi igényekre és hiányosságokra alapozott infrastrukturális fejlesztését, elektromos hálózatának megújítását, a minőségi neveléshez-oktatáshoz való hozzájutást. Továbbá a villamos hálózat tekintetében fizikai akadálymentesítés valósul meg a projekt keretein belül.

Információ kérhető: NPvY7TZGrMA1bmFneWthbml6c2FAa2suZ292Lmh1