„Mindenki másként csinálja” nem formális tanulási lehetőségek kialakítása a Szombathelyi Tankerületi Központ intézményeiben

Kedvezményezett neve:  Szombathelyi Tankerületi Központ
Projekt címe: „Mindenki másként csinálja” nem formális tanulási lehetőségek kialakítása a Szombathelyi Tankerületi Központ intézményeiben
Projekt időtartama:  2017.10.01- 2019.11.30.
Az elnyert támogatás összege: 74 905 317 Ft
Támogatás mértéke: 100%


EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSNAK KÖSZÖNHETŐEN A SZOMBATHELYI TANKERÜLETI KÖZPONT FENNTARTÁSA ALÁ TARTOZÓ 3 ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN MEGVALÓSULTAK A NEM FORMÁLIS TANULÁSI LEHETŐSÉGEK KIALAKÍTÁSA A PEADGÓGUSOK KOORDINÁLÁSÁVAL, A TANULÓK, A SZÜLŐK BEVONÁSÁVAL.

A Szombathelyi Tankerületi Központ az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-3.3.7-17-2017-00026 „Mindenki másként csinálja" nem formális tanulási lehetőségek kialakítása a Szombathelyi Tankerületi Központ intézményeiben  című felhívásra benyújtott pályázatával támogatást nyert a Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola, az Egyházasrádóci Kossuth Lajos Általános Iskola és a Hatos Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. A támogatás összege: 74 905 317 Ft.

 A projekt szakmai tartalmában mindhárom intézményben kidolgozták a „MÓDSZERTANI FEJLESZTÉST”, tehát az iskolán belüli informális tanulás olyan állandó tematikáját és tartalmát, amely illeszkedik a köznevelési intézmény pedagógiai, kulturális lehetőségeihez és környezetéhez. A fejlesztés több éven át keretet biztosít a Nemzeti Alaptantervhez és a köznevelési intézmény pedagógiai programjához kapcsolódó, tanórán kívüli eseményekhez. A tanulási tevékenységek intézményen belüli és kívüli programokon zajlanak. A környékbeli településekre, színházakba, múzeumokba, különleges természeti környezetbe látogatnak el a diákok.

A Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskolában a KIP módszert vezetjük be, az Egyházasrádóci Kossuth Lajos Általános Iskolában az öko szemléletet részesítjük előnyben. A Hatos Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában a művészetterápia eszközeit alkalmazzuk.

 

Projekt időtartama: 2017. 10.01- 2019. 11.30