ISKOLAI KÖZÖSSÉGI PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSA AZ EKE GYAKORLÓ ISKOLÁJÁBAN ÉS AZ EGRI TANKERÜLETI KÖZPONT INTÉZMÉNYEIBEN

2018 | 02 | 01.

Egri Tankerületi Központ

AZ ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM ÉS AZ EGRI TANKERÜLETI KÖZPONT INTÉZMÉNYEIBEN

SAJTÓKÖZLEMÉNY

ISKOLAI KÖZÖSSÉGI PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSA AZ EKE GYAKORLÓ ISKOLÁJÁBAN ÉS AZ EGRI TANKERÜLETI KÖZPONT INTÉZMÉNYEIBEN

Az Egri Tankerületi Központ és az Eszterházy Károly Egyetem az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-3.3.5-17 kódszámú, „korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő iskolai közösségi program kísérleti megvalósítása” című felhívásra benyújtott pályázatával 90.514.185 forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert, amelyben az Erdőteleki Mikszáth Kálmán Általános Iskola Tarnazsadányi Tagiskolája, a Hevesi József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Körzeti Tagiskolája, a Hanyi-menti Általános Iskola, a Benedek Elek Általános Iskola és Szakiskola, a Sütő András Általános Iskola, az Egri Mlinkó István Egységes Gyógypedagógiai Intézmény Óvoda, Általános Iskola és Kollégium, a Dobó István Gimnázium, az Egri Arany János Általános Iskola, Szakiskola és Kollégium, a Kerecsendi Magyary Károly Általános Iskola, a Noszvaji Figedy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, az Egri Balassi Bálint Általános Iskola Tinódi Sebestyén Tagiskolája vesznek részt. A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg. A támogatás mértéke 100%.

Az Egri Tankerületi Központ és az Eszterházy Károly Egyetem konzorciumi együttműködése révén a projekt keretében kívánja még eredményessebbé tenni az intézményeket. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt hozzájárul az iskolai lemorzsolódás és az iskolaelhagyók számának csökkentéséhez, valamint az egész életen át tartó tanulás iskolai megalapozásához. A projekt megvalósításával hozzájárul a tanulói ismeretek, kompetenciák elsajátításához, a személyiség kiteljesedését elősegítő eszközrendszer tovább fejlesztéshez. A tematikus nem formális és informális programok az EFOP-3.2.15-VEKOP-17 konstrukcióban kifejlesztett tartalmak tesztelésével, kísérleti rendszerben történő megvalósítás révén segítik a fejlesztést. Megvalósulnak az anyanyelvi- és viselkedéskultúra fejlesztését támogató programok, az egészségnevelési, mozgásfejlesztő és a környezeti nevelési programsorozatok. A projekt hozzájárul a tanulók digitális kompetenciáinak fejlődéséhez. A pedagógusok módszertani kultúrájának folyamatos fejlesztésével, a pedagógiai kreativitás előtérbe helyezését eredményezi, összhangban az új tantervi-tartalmi szabályozókban megjelenő követelményekkel. Támogatják a köznevelésben az integrált oktatás megvalósulását, erősítik a non-formális és informális keretek között, nyitott nevelési-tanulási környezetben megvalósuló programok, módszertanok szélesebb körű elterjedését, amelyek hozzájárulnak a társadalmi együttműködés erősítéséhez.

A projekt időtartama: 2017.02.01.-2018.07.31.                                             

A projekt címe: „Iskolai Közösségi Program megvalósítása az EKE Gyakorló iskolájában és az Egri Tankerületi Központ intézményeiben”

A projekt azonosítószáma: EFOP-3.3.5-17-2017-00007

További információ kérhető: LXNFLGUvsD6mGmFMFZWdlckBray5nb3YuaHU=