PÁLYAORIENTÁCIÓ, KIEMELTEN AZ MTMI KÉSZSÉGEK ÉS KOMPETENCIÁK FEJLESZTÉSE AZ EGRI TANKERÜLETI KÖZPONT INTÉZMÉNYEIBEN

2018 | 01 | 01.

Egri Tankerületi Központ

AZ EGRI TANKERÜLETI KÖZPONT KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNYEI

SAJTÓKÖZLEMÉNY

PÁLYAORIENTÁCIÓ, KIEMELTEN AZ MTMI KÉSZSÉGEK ÉS KOMPETENCIÁK FEJLESZTÉSE AZ EGRI TANKERÜLETI KÖZPONT INTÉZMÉNYEIBEN

Az Egri Tankerületi Központ az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-3.2.5-17 kódszámú, „Pályaorientáció, kiemelten az MTMI készségek és kompetenciák fejlesztése a köznevelés rendszerében” című felhívásra benyújtott pályázatával 149.999.437 forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert. A projektben támogatott intézmények a Heves Megyei Pedagógiai Szakszolgálat és Tagintézményei, az Egri Dobó István Gimnázium, az Erdőteleki Mikszáth Kálmán Általános Iskola, a Felsőtárkányi Általános Iskola és AMI, és a Noszvaji Figedy János Általános Iskola. A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg. A támogatás mértéke 100%.

Az Egri Tankerületi Központ a projekt keretében kívánja még eredményessebbé tenni az intézményeket. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt hozzájárul a köznevelés hatékonyságának növeléséhez, a minőségi oktatáshoz, neveléshez és képzéshez való hozzáféréshez. A támogatás a pályaorientációs és tanácsadási tevékenységek megerősítését segíti. Határozott lépéseket kell tenni annak érdekében, hogy az oktatásban nagyobb hangsúlyt kaphassanak a természettudományos témák, illetve a tanulók számára egyre népszerűbb legyen e tantárgyak tanulása és a mérnöki, természettudományos, informatikai életpálya választása. Ezen hivatások felé az orientációt, az ehhez kapcsolódó tantárgyak megszerettetését már kisiskolás korban célszerű elkezdeni, hogy a gyerekek már a legfogékonyabb korban megszeressék a matematikát, az informatikát és a természettudományos tárgyakat, így később motiváltabbak és sikeresebbek legyenek e tárgyak tanulása során. A fiatalokhoz közel álló, digitális, interaktív eszközök használata mellett fontos javítani a diákok matematika, természettudományos, műszaki és informatikai tantárgyakhoz fűződő viszonyát. Ezek együttesen segíthetik az e tantárgyakra épülő életpályák vonzerejének növelését.

A projekt időtartama: 2018.01.01.-2022.03.31.

A projekt címe: „Az Egri Tankerületi Központ MTMI készségeinek és kompetenciáinak fejlesztése, pályaorientáció megvalósulása mellett”

A projekt azonosítószáma: EFOP-3.2.5-17-2017-00043

További információ kérhető: nKqwAZmT7jylN2xzZWdlckBray5nb3YuaHU=