A pályázat a köznevelési esélyteremtő szerepének erősítése érdekében a súlyosan, halmozottan sérült gyermekek és családjuk számára nyújt esélyt a jobb életminőség eléréséhez.

                             

SAJTÓ KÖZLEMÉNY

 

A köznevelés esélyteremtő szerepének erősítése a Szekszárdi Tankerületi Központ intézményeiben

A Szekszárdi Tankerületi Központ európai uniós forrásból 266,00 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az EFOP-3.1.6-16-2017-00021 azonosítószámú projektjére. A támogatásintenzitás mértéke 100,00 %. A projekt tervezett megvalósítási időszaka: 2018.04.01. – 2021.03.31. A pályázat a köznevelési esélyteremtő szerepének erősítése érdekében a súlyosan, halmozottan sérült gyermekek és családjuk számára nyújt esélyt a jobb életminőség eléréséhez.

Pályázatunk célja a súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekeket ellátó köznevelési intézmények szakmai fejlesztésének támogatása, a családok kompetenciáinak erősítése, a társadalmi elfogadás elősegítése, valamint a pedagógiai szakszolgálati intézmények és utazó gyógypedagógusi és konduktori hálózatok fejlesztése.

A súlyos, halmozottan fogyatékos gyermekek a szociális és köznevelési rendszer legelesettebb rétegét képviselik, akik állandó felügyeletet és megsegítést igényelnek, s akiknek a családjára is hatalmas anyagi és érzelmi teher hárul. Ezen túlmenően a súlyos és halmozottan fogyatékos gyermekek nevelése, oktatása a köznevelési rendszer legfiatalabb ága, mely esetében még az egységes eljárásrendek, módszerek csak részben kerültek kialakításra. A gyermekek életminőségének javítása érdekében 0-16 éves kor között számtalan lehetőség adódik a testi-, szellemi fejlesztésre. Ennek érdekében munkatársaink számtalan továbbképzésben kívánnak részt venni, mivel a pályázati forrás lehetőséget biztosít ezekre. A továbbképzéseken elsajátított ismeretek gyakorlásához speciális fejlesztő eszközök vásárlására is lehetőség nyílik.

A Szekszárdi Tankerületi Központ által fenntartott két köznevelési intézmény, a Tolna Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola és a Tolna Megyei Pedagógiai Szakszolgálat vesz részt a pályázat megvalósításában.

További információ a csatolt dokumentumban.