A KÖZNEVELÉS ESÉLYTEREMTŐ SZEREPÉNEK ERŐSÍTÉSE AZ EGRI TANKERÜLETI KÖZPONT INTÉZMÉNYEIBEN

2018 | 07 | 01.                               

Egri Tankerületi Központ                 

BENEDEK ELEK ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKISKOLA ÉS FEJLESZTŐ NEVELÉS-OKTATÁST VÉGZŐ ISKOLA / EGRI MLINKÓ ISTVÁN EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY, ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM / EGRI SZALAPARTI EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY, ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA, KÉSZSÉGFEJLESZTŐ ISKOLA, ÉS FEJLESZTŐ NEVELÉS-OKTATÁST VÉGZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM / HEVES MEGYEI PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT 

SAJTÓKÖZLEMÉNY    

A KÖZNEVELÉS ESÉLYTEREMTŐ SZEREPÉNEK ERŐSÍTÉSE AZ EGRI TANKERÜLETI KÖZPONT INTÉZMÉNYEIBEN

Az Egri Tankerületi Központ 237 000 000 forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-3.1.6-16 kódszámú, „A köznevelés esélyteremtő szerepének erősítése az Egri Tankerületi Központ intézményeiben” című felhívásra benyújtott pályázatával. A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg, és négy Heves megyei intézmény, a Benedek Elek Általános Iskola, Szakiskola és Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, az Egri Mlinkó István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Kollégium, az Egri Szalaparti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelés-oktatást Végző Iskola és Kollégium, illetve a Heves Megyei Pedagógiai Szakszolgálat fejlesztését támogatja. A támogatás mértéke 100%.

Az Egri Tankerületi Központ a Széchenyi 2020 program részét képező projekt megvalósításával hozzájárul a súlyos és halmozott fogyatékossággal élő gyermekeket ellátó intézmények szakmai fejlesztéséhez, a családok kompetenciáinak erősítéséhez, az integrált nevelés-oktatáson keresztül a nagyobb társadalmi elfogadás elősegítéséhez, valamint támogatja az utazó gyógypedagógusi, utazó konduktori hálózatok működését. A fejlesztés javítja az intézmények szakmai eredményességét, az érintett családok pedagógiai szolgáltatásokhoz történő hozzáférését. A pedagógiai szakszolgálatokkal való kapcsolattartás lehetőségeinek szélesítése, a szakszolgálatok által végzett ellátás, mint például a korai fejlesztés, a nevelési tanácsadás, logopédiai és konduktív pedagógiai ellátás, minőségének emelése a nevelési-oktatási folyamat során felmerülő számos problémára több megoldási lehetőséget nyújthat. Az intenzív fejlesztés, tanácsadás, a gyermekekkel kapcsolatba kerülő társszakmák képviselőivel kialakított szoros együttműködés fontos szerepet játszik a tanulók problémamentes előre haladásában és a család szerepének erősítésében. Ezen túlmenően a pedagógiai szakszolgálat – segítő funkcióival - számos olyan rizikótényezőt képes megszüntetni, amelyek csökkenthetik a végzettség nélküli iskolaelhagyók számát. Az Egri Tankerületi Központ infrastrukturális és szakmai fejlesztésekkel segíti a fenntartásában működő intézmények és pedagógusok mindennapi munkáját, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a jövőben is minőségi, korszerű szolgáltatásokkal biztosítsa az érintett gyermekek ellátását.


A project időtartama: 2018.07.01 - 2021.06.30

A project azonosítószáma: EFOP-3.1.6-16-2017-00019

A projekt címe: „A köznevelés esélyteremtő szerepének erősítése az Egri Tankerületi Központ intézményeiben”

További információ kérhető: eOhSWrttcygSIWIGh22TZWdlckBray5nb3YuaHU=