Több millió forint értékben új hangszerekkel gazdagodott az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola

Több millió forint értékben új hangszerekkel gazdagodott az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola. A háromszázhúsz növendéket számláló intézmény számára olyan fejlesztésre nyílt lehetőség, amely eddig elérhetetlennek tűnt.

Egy álom vált valóra a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában. A Békéscsabai Tankerületi Központ az országos hangszercsere-program keretében jutott támogatáshoz, amelyből a tankerülethez tartozó zeneiskolák zeneszerszám-állományát fejlesztik. Az orosházi intézmény több mint ötmillió forinthoz jutott a pályázat által, a hangszerállományt tekintve évek óta ez az első jelentős fejlesztés.

– Mindig próbáltunk pályázati kereteken belül hangszereket vásárolni, illetve karbantartással a meglévő állományt megőrizni, de ekkora fejlesztés évek óta nem történt az intézménynél. Nagy boldogság ez minden tanszak számára, hiszen klarinétot, fuvolát, hegedűket, csellót és zongorát is sikerült vásárolnunk. Külön öröm, hogy az ütőhangszer-állományt is fejleszteni tudtuk, másfél millió forint értékben vásároltunk vibrafont és marimbát. Ezen hangszerek beszerzésére régóta vágyott a zeneiskola – nyilatkozta lapunknak Kardosné Bánhidi Éva, a zeneiskola igazgatója. Hozzátette, a háromszázhúsz növendéket számláló intézményben évek óta magas az érdeklődés a zenetanulás iránt. Reményeik szerint az új hangszerekkel több családba eljut a zene szeretete.   – Orosháza szerencsés helyzetben van, hiszen kiemelkedő szaktudással rendelkező tanárok fejlesztik a növendékeket a művészeti iskolában – ezt már Simonka György, Dél-Békés országgyűlési képviselője nyilatkozta stábunknak kiemelve, a tankerület által elnyert összesen több mint 40 millió forintos támogatás újabb lehetőségeket nyit a zeneoktatás terén a térség iskoláinak.

– Nagyon sokan vannak, akik szeretnének tanulni, nagyon sok az eltökélt önkormányzati vezető, iskolavezető, akik szeretnék, hogy legyen náluk zeneoktatás. A mi feladatunk, hogy megteremtsük a feltételeket ehhez, az eszközállományok bővítéséért is lobbizva. A munkánk gyümölcse ezen a területen most beérik, mérföldkőhöz érkeztünk. A hangszerek egymás után érkeznek az intézményekbe, így az orosházi iskolába is – emelte ki Simonka György.

Az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában nagy örömmel fogadták a fejlesztést minden tanszakon, ahogyan fogalmaztak, a tankerület által elnyert támogatásnak köszönhetően egy régóta dédelgetett álmukat válthatták valóra, tovább emelve ezáltal a zenei képzés minőségét.

Menü

Navigáció