Széchenyi 2020 - EFOP-4.1.3-17-2017-00173

Publikálva: 2018. június 30.

EFOP-4.1.3-17-2017-00173











Gerlai Általános Iskola tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése

 

Békéscsabai Tankerületi Központ szerepe a projektben: Projekt gazda

Projekt azonosító: EFOP-4.1.3-17-2017-00173

Indítás: 2017. október 1.

Zárás: 2018. december 31.

Támogatás összege: 46 200 000.- forint

Támogatás mértéke: 100%

Konzorciumi tagok: -

Projekt státusza: Megvalósítás alatt

A projekt rövid leírása:

A köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztésének fő célja fokozni az adott intézmény eredményességét, az inkluzív oktatást (nyitottságra ösztönző nevelést) és emelni az általa nyújtott szolgáltatások minőségének színvonalát, ezzel biztosítva a minőségi oktatáshoz, neveléshez való hozzáférést. Cél az állami fenntartású középfokú köznevelési intézmények (beleértve a velük kapcsolatban álló kollégiumok) beruházásainak célirányos támogatása a minőségi és befogadó oktatási környezet és hatékony nevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtése érdekében.

A projekt közvetlen célja:

• a mindennapos testnevelés minőségi oktatásához szükséges feltételek fejlesztése,

• a használható nyelvtudás elsajátításához szükséges körülmények megteremtése,

• a természettudományos tárgyak modern pedagógiai módszereken alapuló oktatásához szükséges infrastruktúra létrehozása.

A projekt indokoltsága:

Az épület fűtési rendszere korszerűtlen, a nyílászárók rosszak, nem zárnak rendesen, dupla üvegesek csavarozással, nem hőszigetelt üvegek. A bejárati ajtók nehéz fémkeretes ajtók, az ablakkeretek fából vannak, rossz állapotúak, festékhiányosak.

Állapotleírás – nyílászárók állapota

Az iskolaépület kétszintes, panel épület, három bejárattal. A panelekben előre gyártott, beépített fa szerkezetű ablakok, és nehéz fémkeretes ajtók vannak. A beépítés óta nyílászáró csere nem történt.

Az ablakokba az akkori szabványoknak megfelelő kétrétegű normál síküveg került beépítésre. Az ablakszárnyak dupla üvegesek, nem hőszigetelt üvegek, csavarozással vannak összefogva, szétnyithatók. Rendkívül körülményesen takaríthatók.

Az ablakok nem zárnak rendesen, hőtechnikai tulajdonságai a mostani szabványoknak nem felelnek meg, jelentős hővesztés tapasztalható.

Az eltelt 33 év alatt az ablakok fakeretének szerkezete a természetes korhadási folyamatok hatására meggyengült, vetemedés, anyaghiba, és az időközbeni átfestés, újragittelés ellenére is - a festék pergése miatt - festékhiány tapasztalható.

A bejárati ajtók fémszerkezetű ajtók, acélvázas, alumínium burkolatú bejárati ajtórendszert alkotnak.

Nem zárnak tökéletesen, sőt az ajtók alatt 1-2 cm-es rések láthatóak. Az ajtók teljes méretükben üvegezettek, ugyanolyan üvegekkel vannak ellátva, mint az ablakok, a hőtechnikai előírásoknak nem felelnek meg ezek sem. Az ajtók üvege előtt kívülről, fél magasságban vasrács van.


A projektben megvalósuló konkrét fejlesztés:

Épület nyílászáróinak cseréje, energiakorszerűsítés.

Nyelvi labor kialakítása.

 

A projekt fizikai megvalósításának határideje: 2018. december 31.

Menü

Navigáció