Sajtóközlemény

Publikálva: 2023. február 7.

Bombariadó öt zalaegerszegi intézményben

2022. február 7-én, kedden 8:00 órakor a Zalaegerszegi Tankerületi Központhoz tartozó öt intézmény, valamint a Zalaegerszegi Szakképzési Centrumhoz tartozó két intézmény e-mail üzenetet kapott, melyben az állt, hogy: „Van egy bomba az iskolában”.

A fenntartásában lévő intézményektől kapott jelzést követően a Zalaegerszegi Tankerületi Központ, valamint az érintett intézmények vezetői is bejelentést tettek a rendőrségre. A tankerületi igazgató elrendelte az intézmények kiürítését, valamint egyidejűleg felvette a kapcsolatot a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság vezetőjével. A rendőrség munkatársai az épületeket átvizsgálták, nem találtak bombát.

A tanulók – ahol erre volt lehetőség – a város intézményeiben várakoztak (Mindszenty Múzeum, Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Interspar), a tankerület meleg teát osztott a gyermekeknek.

Az érintett iskolákban 11:30 körül mindenhol helyreállt a rend.

A Tankerületi Központ és az intézmények folyamatosan tájékoztatták a szülőket emailben, a közösségi média felületein és a Krétán keresztül.

Az incidens alatt rendben megszervezték az épületek elhagyását, a gyerekek felügyeletéről és biztonságáról gondoskodtak.

Menü

Navigáció