Elindult a „Diáklabor-hálózat, Vértes-Bakony-Balaton 2023” című projekt

Publikálva: 2024. január 15.

A projekt azonosítószáma: XIA-DIÁKLABOR-23-02
A projekt címe: „Diáklabor-hálózat, Vértes-Bakony-Balaton 2023”
Támogató: Kulturális és Innovációs Minisztérium
Támogatás intenzitása: 100%
A projekt időszaka: 2023.06.01-2025.05.31.

nkfi logo

A Nemzeti Innovációs Ügynökség Zrt., mint közreműködő, támogatja a Selye János diáklaborhálózat kiépítése című felhívására benyújtott, XIA-DIÁKLABOR-23-02 azonosítószámmal nyilvántartott pályázatot. A Veszprémi Szakképzési Centrum, mint Konzorciumvezető „Diáklabor-hálózat, Vértes-Bakony-Balaton 2023” című projektre összesen 174 776 353 forint vissza nem térítendő támogatást kapott Magyarország központi költségvetéséből.

A Pályázó konzorcium tagjai:

• Veszprémi Szakképézési Centrum (Konzorciumvezető) 75 000 000 Ft,

• Tatabányai Tankerületi Központ (Konzorciumi tag) 39 997 676 Ft,

• Siófoki Tankerületi Központ (Konzorciumi tag) 19 964 324 Ft,

• Veszprémi Tankerületi Központ (Konzorciumi tag) 39 814 352 Ft.

A megvalósító intézmények a Veszprémi Szakképzési Cenrum Ipari Technikum (Veszprém), az Eötvös József Gimnázium és Kollégium (Tata), a Mátyás Király Gimnázium (Fonyód), valamint a Vetési Albert Gimnázium (Veszprém). A pályázat célja a résztvevő intézmények már meglévő diáklaborjainak fejlesztése. A pályázatból a négy diáklabor eszközparkja és laborfelszerelései bővülnek összesen 152,1 millió forint költségből. A konzorciumban résztvevő oktatási intézmények mindegyikének elsődleges céljai között szerepel, hogy naprakész tudással rendelkező, a jelenkor kihívásait ismerő, a felsőoktatásban továbbtanuló diákokat képezzen. Ennek elérése érdekében a természettudományos oktatásban minden lehetőséget megragadnak. A projekt a résztvevő diákok műszaki és természettudományos kompetenciájának magas szintű fejlesztését, gyakorlati tapasztalatainak megszerzését, bővítését célozza. A projekt célja az egyes intézmények tudásközpont szerepének erősítése. Ennek alapja a nyitott laboratóriumi működés: szakköri és tanórai foglalkozások, emelt szintű kísérletek megismerése, kísérletbemutatók, szakmai segítségnyújtás egyéni és kiscsoportos kutatásokhoz, kísérlet központú versenyek szervezése szerepelnek a kínálatban. Kiemelt cél a tudásmegosztás a konzorciumi tagokkal és más intézményekkel.

A projekt megvalósításában részt vevő pedagógusok – együttműködve a Magyarországi Diáklaborok Egyesületével – rendezvényeken, nemzetközi projektekben és képzéseken vesznek részt.

A Vetési Albert Gimnázium szakmai programja bővebben a következő linken érhető el: https://vetesigimnazium.hu/index.php/selye-laborpalyazat

Menü

Navigáció