EFOP-4.1.2-17-2017-00020 2. tájékoztató

Publikálva: 2020. szeptember 8.

MEGKEZDŐDÖTT A KOZÁRMISLENYI JANIKOVSZKY ÉVA ÁLTALÁNOS ISKOLA INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE

Sajtóközlemény

MEGKEZDŐDÖTT A KOZÁRMISLENYI JANIKOVSZKY ÉVA ÁLTALÁNOS ISKOLA INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE

A Pécsi Tankerületi Központ az EFOP-4.1.2-17 kódszámú, „Iskola a központban - központ az iskolában” című felhívásra benyújtott pályázatával csaknem 788 millió forint támogatást nyert a Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola infrastrukturális fejlesztésére. Az építkezés 2020. május 5-én megkezdődött.

A meglévő iskolát összességében egy közel 1200 négyzetméteres épületrésszel bővítjük. A földszinten kap helyet az étkező, két szaktanterem, egy tanterem, valamint további, a földszinti főfunkciókat kiszolgáló helyiségek: melegítő konyha, szertárak, vizes blokkok, közlekedő terek. A bővítmény emeletén két további szaktantermet, egy tantermet, egy tankonyhát és kiszolgáló helyiségeket alakítunk ki. Az átalakítási és a felújítási munkák a meglévő épületben összesen csaknem 3000 négyzetmétert érintenek: a földszinten, a megszűnő étkező és melegítő konyha helyén tantermeket alakítunk ki, átalakítjuk a tanári helyiségcsoportot és kisméretű zsibongó is készül. Az emeleten megújul a számítástechnika szaktanterem, emellett több kisebb átalakítás is történik. Az épület északnyugati részén átépítjük a tetőtéri tantermeket is. A külső munkák részeként felújítjuk az iskolaudvart és a belső udvart, kicseréljük a burkolatokat, növényeket telepítünk, megújulnak a gyepfelületek és a kerítés is.
Az infrastrukturális beruházás során kiemelt szempont a modern tanulási környezet kialakítása, amely magában foglalja a korszerűbb, a gyermekek életkori sajátosságaihoz igazodó bútorzat biztosítását, illetve a szükséges fejlesztőeszközök beszerzését. A projekt kivitelezése mellett az intézményben az oktatás a több mint 600 gyermek részvételével zavartalanul folyik.
A projekt megvalósításának időszaka: 2017. szeptember 01. – 2021. november 29.
A projekt azonosítószáma: EFOP-4.1.2-17-2017-00020
A szerződött támogatás összege: 787.976.635.- Ft
A támogatás mértéke: 100%

Menü

Navigáció