Világraszóló siker Dortmundban

Világraszóló siker Dortmundban

Az Egri Tankerületi Központ fenntartásában lévő Hevesi Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola AREA5 nevű csapata világraszóló eredményt ért el a Dortmundban megrendezett World Robot Olimpiad (WRO) világbajnokságon. A döntőben összesen 73 ország, 365 csapatának több mint ezer versenyzője vett részt. A hatodikos diákok a második helyezést érték el Robotmission Elementary kategóriában.

A 2022. november 17-19. közötti világbajnokságon a hatodikos tanulók a kategóriájukban 85 csapattal mérték össze tudásukat, bebizonyítva, hogy a sok-sok munka meghozza az eredményt: az AREA5 a világdöntőről ezüstéremmel térhetett haza.

2022. november 21-én a csapat tagjait – Balassa Dávid, Kis Balázs, Magyar Zoltán Nimród – és felkészítőjüket, Simon Zoltán tanár urat köszöntötte az iskolában Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, Ballagó Zoltán az Egri Tankerületi Központ igazgatója, Sveiczer Sándor Heves város polgármestere, Szabó Imre Tiborné intézményvezető asszony, valamint az oktatási intézmény minden diákja és pedagógusa.

Az Egri Tankerületi Központ munkatársai szívből gratulálnak az elért kiemelkedő eredményhez.