A Székesfehérvári Tankerületi Központ közleménye a Népszava etikátlan gyakorlatára

A Népszava online felületén a mai nap olyan manipulatív, egyoldalú cikk jelent meg, amely a Székesfehérvári Tankerületi Központot támadja.

https://nepszava.hu/3237879_oktatas-tankerulet-szekesfehervar-tulora-pedagogusok

Az újság olyan mondatokat közöl a Tankerületi Központ véleményeként, amelyek nem hangzottak el, amelyek nem fedik a valóságot és amelyekről meg sem kérdezte a tankerületet. Visszautasítjuk a cikkben megjelent manipulatív állításokat, valamint etikátlannak tarjuk, hogy egy folyamatban lévő peres eljárás egyik résztvevőjének véleményét kész tényként adják elő.

A valóság az, hogy sem az intézmény igazgatója, sem a pedagógusok nem tettek eleget kötelezettségüknek, nem jelezték a fenntartó felé, hogy bármilyen túlmunkával kapcsolatos követelésük lenne. A pedagógusok az illetményüket minden alkalommal a jogszabályoknak megfelelően megkapták, egyetlen egyszer nem éltek semmiféle észrevétellel az elszámolások kapcsán.

Kérjük az újságot, hogy a transzparens és tényszerű tájékoztatás jegyében mind a címet („Ha nem akarnak túlórázni a tanárok, dolgozzanak gyorsabban – véli a Székesfehérvári Tankerületi Központ”), mind a szöveget („A nyolc órán felüli napi munkavégzésről lényegében úgy vélekedtek, a pedagógus hibája, ha a napi nyolcórás munkaidő alatt nem végez a feladataival (például az átlagosnál lassabban javít dolgozatokat, nehezebben készül fel a tanórákra).”) korrigálják úgy, hogy azokat nem a Székesfehérvári Tankerületi Központ álláspontjaként mutatják be.

Amennyiben a kért lépéseket a szerkesztőség nem teszi meg, úgy a tankerületi központ az újsággal szemben megteszi a szükséges jogi lépéseket.