Nem csak kiváló teljesítményt nyújtó pedagógusait, hanem eredményes diákjait és osztályait is díjazta a Berettyóújfalui Tankerületi Központ.
2018-ban alapított kitüntetéseket a Tankerület, „Az év diákja”-címmel, három kategóriában.
Az intézmények javaslatára a szakmai testület 2019. június 03-án döntött a kitüntetések odaítéléséről.

Ennek eredményeként Karalyos Zoltán, a Nagyrábéi Móricz Zsigmond Általános Iskola 6.a osztályos tanulója részesült az „Az év diákja” díjban, kiemelkedő, szakmailag elismert országos tanulmányi és művészeti versenyeredményéért kategóriában.

Díjat kapott még a Csenki Imre Művészeti Iskola  diákja,  Beregszászi Zsuzsa 10. osztályos tanuló, kiemelkedő közösségi szerepvállalásáért kategóriában.

A díjazottak közé került a Püspökladányi Petőfi Sándor Általános Iskola diákja Darabos László 8.a osztályos tanuló, kiemelkedő sportteljesítmény kategóriában.

Az év osztálya” címet tudhatja magáénak 2019-ben a Hosszúpályi Irinyi József Általános Iskola 6. c osztálya, akik I. helyezést értek el.  

„Az év osztálya” -cím második helyezettje lett  a Berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola  4. a osztálya.

 „Az év osztálya” -cím harmadik helyezettje a Gönczy Pál Sport és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 5. b osztálya lett. Az osztályok oklevél és pénzjutalomban részesültek.

A Tankerület fontosnak érzi, hogy ily módon is elismerje a gyerekek, közösséget munkáját, szorgalmát, mely azon túl, hogy újabb célok és eredmények elérésére ösztönzi a kitüntetetteket, motivációt ad a diákok számára, hogy jövőre Ők mondhassák majd el magukról: Tankerületi kitüntetésben részesültünk!