Tehetséggondozás és felzárkóztatás címmel sajtótájékoztatót tartott a Szolnoki Tankerületi Központ 2017. július 20-án a Pallas Athéné Egyetem Szolnoki Campusában

2017. július 20-án 10 órától sajtótájékoztatót tartott Szutorisz-Szügyi Csongor tankerületi igazgató a helyi és a megyei média részvételével. A sajtótájékoztató főbb témái a 2016/17-es tanév értékelése, az intézmények önállóbbá válásának eredményei mellett a tehetséggondozás és felzárkóztatás voltak. Szó esett az intézmények szakmai megújúlását támogató pályázati forrásokról is. A sajtónyilvános eseményen jelen voltak a Szolnoki Tankerületi Központ fenntartásában lévő intézmények vezetői közül a Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője Hegyiné Mladoniczki Éva, Molnárné Kis Erika a Cserkeszőlői Petőfi Sándor Általános Iskola intézményvezetője, Pogány Gyula a Verseghy Ferenc Gimnázium intézményvezetője, és Rusvai Károly a Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskola intézményvezetője. 

A tankerületi központ feladatredszere, foglalkoztatottak, ellátott tanulók számának bemutatása után, a szakmai munka értékelése mellett a sajtótájékoztatón elhangzottak a közelmúlt működésének előremutató tapasztalatai, valamint a tankerületi központ és az intézmények önállóbbá válásának pozitív vonásai, a helyi szintű problémák helyi szinten való kezelése. Tankerületi igazgató úr külön méltatta és megköszönte az intézmények 2016/17-es tanévben végzett munkáját, valamint kiemelte az innováció területén mutatkozó nagy horderejű változásokat, amelynek keretében mintegy 2,16 milliárd forint pályázati forrásra pályáz fenntartóként a Szolnoki Tankerületi Központ.