"EFOP-4.1.3-17 Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése" tárgyú pályázathoz kapcsolódó sajtóközlemény

2200 DIÁK, 250 PEDAGÓGUS ÉS 8 ÉPÜLET A NYERTESE A PÁPAI TANKERÜLETI KÖZPONT ISKOLAFEJLESZTÉSEINEK

Az EFOP–4.1.3-17 kódszámú, „Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése” című pályázaton a Pápai Tankerületi Központ 6 projektjével összesen mintegy 414 millió forint támogatást nyert el.

A támogatás mértéke 100 %.

A projekt megvalósítási időszaka 2017.09.01.-től 2018.10.31.-ig tartott.

A támogatásnak köszönhetően Ajkán, Nyirádon, Lovászpatonán, Noszlopon és Pápán újultak meg az iskolai tornatermek, tantermek és a hozzájuk kapcsolódó helyiségek. Az intézmények korszerű nyelvi, technikai és természettudományi pedagógiai eszközökkel és tanterem bútorokkal is gazdagodtak, valamint közel 600 új sporteszköz is érkezett a tanulók számára.

Az összesen 6 iskolát, 8 helyszínt, több mint 2200 diákot és 250 pedagógust érintő fejlesztés célja az oktatás színvonalának növelése, a tanulás és tanítás körülményeinek korszerűsítése volt. Az új eszközök a modern pedagógiai módszereket támogatják, a megszépült helyiségek pedig hozzájárulnak ahhoz, hogy az iskolások és tanáraik minél komfortosabb környezetben töltsék mindennapjaikat az intézményekben, hogy a tanulás és tanítás mindenkinek élmény legyen.

 

2018. november 16-án sajtótájékoztatón mutatták be az egyik projekt, a Pápai Weöres Sándor Általános Iskolát érintő fejlesztéseket. A részleteket dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ tankerületi igazgatója ismertette. Az EFOP-4.1.3-17-2017-00110 számú, a „Tanulási környezet javítása a Pápai Weöres Sándor Általános Iskolában” elnevezésű pályázat eredményeként a Pápai Tankerületi Központ 60 259 870 forint összegű támogatásban részesült, amit Pápa Város Önkormányzata 3 966 000 forinttal egészített ki. Önkormányzati támogatással szerezték be a természettudományi terem vegyi fülkéjét és a tanulók oktatásához szükséges 6 energiablokkot.

 

A Pápai Weöres Sándor Általános Iskola a természettudományi szaktanterem létrehozásával és a hozzá tartozó teljesen új berendezésekkel, eszközökkel további lehetőséget kapott a természettudományos tantárgyak emelt óraszámú, szakszerű képzésének megvalósítására.