A Szolnoki Tankerületi Központ sikeresen pályázott az EFOP-4.1.6-16 „A köznevelés támogató szerepének erősítése konstrukció” projektben iskolaépületek bővítésére. A fejlesztés az Európai Unió és Magyarország Kormánya támogatásával 500.000.000 Ft Európai Uniós és 252.651.472 Ft központi költségvetési forrásból valósult meg. A projektben a tankerületi központ által fenntartott három intézmény épületét újítottuk fel és bővítettük ki.

                                                                 Az érintett intézményekben az alábbi fejlesztések valósultak meg:

 
  1. A szolnoki Liget Úti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola meglévő épületét bővítettük egy új épületrésszel két szinten, összesen közel 500 m2 bruttó alapterületen. Tantermek, fejlesztőszobák, akadálymentes mosdók és egyéb kiszolgálóhelyiségeken kívül egy korszerű hidroterápiás szobát is kialakítottunk. A projektben tűzoltó lépcsőt építettünk, akadálymentesítettük a bejáratokat, új liftet építettünk be, valamint akadálymentes parkolót is kialakítottunk.

  2. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szolnoki Tagintézményében a magas ügyfélszám miatt vált szükségessé a bővítés. A meglévő épület felújításán és statikai megerősítésén kívül egy teljesen új szárnyat építettünk. Az vizsgálóhelyiségeken és kiszolgálóhelyiségeken túl egy új tornaszobát is kialakítottunk. Az épületegyüttes a komplex akadálymentesítést követően egy mindenki számára elérhető, 21. századi színvonalú intézményként szolgálja ki ügyfeleit.

  3. Révay György Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben Tiszaföldváron egykorábban köznevelési szempontból használaton kívüli épületet teljeskörűen felújítottunk és bővítettünk. Komplex akadálymentesítést is elvégeztük, így az épületben és az új fejlesztőszobákban a mai kor követelményeinek megfelelő környezetben és szakmai színvonalon folyhat a köznevelési feladatok ellátása.

 
A projektnek köszönhetően valamennyi intézményt új bútorokkal és eszközökkel láttuk el.
 
Projekt időszak: 2019.03.01 - 2023.05.31.
Európai Uniós támogatás: 500.000.000,- Ft
Támogatási intenzitás: 100%