A Szolnoki Tankerületi Központ sikeresen pályázott az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban a Kunszentmártoni járásban található 6 intézmény elektromos hálózatának felújítására a minőségi, korszerű oktatás érdekében. A Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával 266 229 293 forintból fejlesztik az intézményeket. A projekt 2023. március 01. és 2023. szeptember 01. között valósult meg. A támogatási intenzitás: 100%.

                                        


A projekt célja a Szolnoki Tankerület Központ fenntartásában lévő 6 intézmény elektromos hálózatának felújítása volt. Az érintett intézmények között van négy általános iskola, egy gimnázium és egy egységes gyógypedagógiai módszertani intézmény is.

 

Megújítottuk az érintett intézmények elektromos hálózatát, emellett üzembiztonságossá tettük azokat. Új vezetékes hálózat építettünk ki több tanteremben, közösségi terekben, öltőzőkben, a mosdókban, illetve a tornaszobákban és a tornatermekben is.

A fejlesztés hatására az érintett intézmények elektromos infrastruktúrája alkalmassá vált a későbbi digitális pedagógiai módszertani fejlesztésekre, így bővül a lehetőség a gyermekek felkészítésére a 21. századi technológiai fejlődések nyomán bekövetkező változásokra.

 

Érintett intézmények:

 

  • Cserkeszőlői Petőfi Sándor Általános Iskola
  • Hajnóczy József Gimnázium, Humán Szakgimnázium és Kollégium
  • Kunszentmártoni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
  • Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola
  • Révay György EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium
  • Tiszaföldvári Kossuth Lajos Általános Iskola
  •  

A megvalósult elektromos hálózatot érintő fejlesztéseken felül, az audiovizuális akadálymentesítés érdekében, minden intézményben egy-egy darab mobil indukciós hurokerősítő készülék helyeztünk el.

 

 

ELEKTROMOS RENDSZEREK MEGÚJÍTÁSA A SZOLNOKI TANKERÜLETI KÖZPONT INTÉZMÉNYEIBEN

Projektazonosító: EFOP-4.1.12-22-2023-00020