Példaértékű összefogás az Egri Tankerületi Központ intézményeiben

Példaértékű összefogás az Egri Tankerületi Központ intézményeiben

Csodálatos dolog megtapasztalni az összefogást, a tenni és segíteni akarást, a közösség erejét és kisugárzását! 

Az Egri Tankerületi Központ szervezésében lezajlott adománygyűjtő akcióban 5 nap leforgása alatt egy nagy kamionra való hasznos holmi gyűlt össze a háború elől menekülők számára. Az adományokat 2022. március 4-én, pénteken eljuttattuk a határ menti Sonkád község önkormányzatának.

Ballagó Zoltán, tankerületi igazgató háláját és köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik ebben az akcióban tevékenyen részt vettek: diákoknak, szülőknek, intézményvezetőknek, pedagógusoknak, a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítőknek, technikai dolgozóknak, kormánytisztviselő kollégáknak, a szállításban résztvevő munkatársaknak, a kamiont rendelkezésünkre bocsátó vállalkozónak, illetve a lepakolásban segédkezőknek. Külön köszönettel illette az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium közösségét, amely adománygyűjtő pontként működött az utolsó két napban. Kiemelt köszönetet mondott az intézmény tanulóinak az általuk végzett munkáért: a sok-sok pakolásért, a válogatásért, a derűvel végzett önzetlen segítségért.

„Időt kell szakítanod embertársaidra, tégy valamit másokért, ha még oly apróságot is — valamit, amiért fizetséget nem kapsz, csupán a kitüntető érzést, hogy megtehetted.”

(Albert Schweitzer)