Az Emberi Erőforrások Minisztériuma képviseletében Novák Katalin, a család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár a Figedy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola „Zenebona Napközi Táborában” tartott országos tábornyitót.

Az Emberi Erőforrások Minisztériu­ma képviseletében Novák Katalin, a család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár a Figedy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola „Zenebona Napközi Táborában” tartott országos tábornyitót.    

                                                   

Az államtitkár elmondta: két balatoni táborhelyen 26 ezer, míg az ország további közel 500 településén csaknem 55 ezer napközis táborozó pihenhet. Tájékoztatása szerint a 2015-ben indult táborok egyre népszerűbbek, amit bizonyít, hogy idén 40 ezer fővel terveztek, ám a másfélszeres túljelentkezés miatt közel 55 ezer diák számára hirdethették meg az Erzsébet-táborokat. A körülményekről pedig így nyilatkozott: a napi négyszeri étkezés, valamint a turnusonként egy-egy beiktatott kiránduláson túl igen változatos a tábori tematika, s mindez a szülők által fizetendő mindössze napi 100 forintért.

Az országos tábornyitó résztvevőit Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója köszöntötte, aki elmondta: a tankerületből tavaly néhány száz diák és néhány tucat pedagógus vett részt Erzsébet táborban. Az idén 71 pályázatból 58 sikeres volt, így a nyár végére 2000 tanuló és 230 pedagógus gyarapszik napközi táboros élménnyel.