Magyar diákként döntős a TSL 2024 Nemzetközi Esszé Versenyen a Tiszacsegei Fekete István Általános Iskola 7. b osztályos diákja, Bereczki Bryan.

A TSL (Trust for Sustainable Living) 2024 International Student Essay Competition idei esszéíró versenyén a “How can bringing nature into my community help achive the UN SDG ?” című pályamunkával kiemelkedő eredményt ért el és döntőbe jutott.  Az igen nehéz témában írott esszé (az ENSZ fenntartható fejlődési céljairól) pontos eredménye a július 18-ai vitaversenyen fog kiderülni, ahol Bryan is megméretteti magát egy nemzetközi csapat tagjaként. Ez a verseny lehetőséget biztosít a fiatalok számára, hogy fejlesszék érvelési és kommunikációs képességeiket, valamint jobban megértsék a különféle globális és társadalmi kérdéseket. 

Bereczki Bryan és felkészítő tanára Kapus Leona

A TSL International Student Essay Competition célja, hogy a világ minden tájáról érkező diákokat ösztönözze a fenntarthatósági kérdésekkel kapcsolatos gondolkodásra és cselekvésre. A verseny lehetőséget ad arra, hogy a fiatalok megosszák ötleteiket és megoldási javaslataikat a globális kihívásokkal kapcsolatban. Az esszéket neves szakértők értékelik, és a legjobbak különféle kategóriákban kapnak elismerést.

Kapus Leona, Bryan felkészítője aktívan részt vállal a tehetséggondozási feladatokban, támogatja a diákok felkészülését angol nyelvű és fenntarthatósági projektekben. Most hivatalosan is elismerést kapott: a Teacher Champion címet adományozták munkájáért, hiszen nemcsak inspirálja, hanem aktívan segíti is a tanulókat.