Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány meghirdette a jelentkezési lehetőséget a Napközi Erzsébet-táborok megszervezésére, amely állami támogatással biztosítja a napi négyszeri étkezést, a kirándulásokat és a színes, vakációs napközbeni programokat egyaránt.

A hétfőtől péntekig tartó napközi táborok célja, hogy a résztvevő gyermekek közös élményekkel és örök emlékekkel gazdagodjanak, emellett lehetőség nyílik a tanulói kompetenciák fejlesztésére is, nem formális iskolai keretek között. A Tankerületi Központok által fenntartott intézmények nagy számban éltek a lehetőséggel.

A táboroztatási programnak köszönhetően idén nyáron összesen 637 gyermek vehet részt a Napközi Erzsébet-táborokban. Ebből a Kiskunlacházi Általános Iskolában különböző turnusokban 299, a Dezső Lajos Alapfokú Művészeti Iskolában 40, a Szigetszentmiklósi József Attila Általános Iskolában 224, a Bíró Lajos Általános Iskolában 24, a Halásztelki Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában 20, míg a Szigetbecse-Makád Általános Iskolában 30 gyermek napközbeni felügyeletéről, szünidei programjairól és ellátásáról gondoskodnak a Napközi Erzsébet-táborok keretében.