Május 28-án Budapesten, az Országos Pedagógus Könyvtár és Múzeumban rendezték meg a „Mentors” Országos angol és német nyelvi versenyt.

A Karacs Ferenc Kollégium tanulói már a kezdetek óta eredményes versenyzők. Minden évben vannak dobogós helyezettek, mindkét nyelvből.  A legjobb 100 részt vesz a döntőn. Ebben az évben több, mint 1000, az  Arany János programban tanuló diák jelentkezett a versenyre az ország különböző iskoláiból.

A Digitális Nyelvi Verseny célja, hogy közel egy tanéven átívelő versenyszituációt teremtsen az angolt és németet tanuló diákoknak, és hogy a diákok komplex rálátást nyerjenek az adott idegen nyelv nyelvtani problémáira.  Ebben a tanévben 2018. november 19 – 2019.március 18-ig tartott a 6 forduló. A döntőn egy írásbeli feladatlapot kellett kitöltenie a versenyzőknek, mely teljes mértékben az addig begyakorolt nyelvi egységekre épült, és az ismert feladattípust tartalmazta. A verseny győztese, aki a legtöbb pontot éri el a döntő fordulón. A Karacs Ferenc Kollégiumot 16 versenyző tanuló képviselte az országos döntőn, akik szép eredményeket értek el. Angol nyelvből 1. helyezést ért el Fésűs Sándor Dávid 9.k osztályos tanuló, 2. helyezett lett Rácz Máté Krisztián 11.c osztályos tanuló. Felkészítő tanáruk Dancsi Éva. Német nyelvből 2. helyezést ért el Szilágyi Szilvia Éva 11.b osztályos tanuló, 3. helyezett lett Jónás Patrícia Éva 12.e osztályos tanuló. Felkészítő tanáruk Kertész Ibolya.