Immár hetedik alkalommal rendezték meg Szolnokon a Kiugró Gálát 2018. április 21-én

A Jász-Nagykun-Szolnok Tehetségsegítő Tanács által kezdeményezett KIUGRÓ-t, a Fiatal Tehetségek Gáláját Szolnokon, az Aba-Novák Agóra Kultúrális Központ Liszt Ferenc Hangversenytermében rendezték 2018. április 21-én.

A rendezvényt 2012-ben hagyományteremtő céllal indította útjára Szolnok Megyei Jogú Város és a Jász-Nagykun-Szolnok Tehetségsegítő Tanács, azzal a céllal,hogy a kiemelkedő képességű és tehetséges diákok bemutatkozhassanak a város lakossága előtt.

Az előző évekhez hasonlóan a rendezvény a város vezetése és a Szolnoki Tankerületi Központ támogatásával valósult meg, melyen idén a legtehetségesebb középiskolások produkcióit láthatták az érdeklődők tánc, ének-zene, vers, próza és egyéb kategóriákban.

A gálát többfordulós előválogató előzte meg, melyre 45 produkcióval 92 fellépő nevezett. A zsűri, Kiss József Jászai Mari-díjas rendező és drámaíró vezetésével, kiválasztotta a legjobbakat, akik a gálán szerepelhettek, ahol idén először kategóriánként értékelték a szereplőket.

A gála végén azután minden fellépő ajándékkal gazdagodott, majd a Szolnoki Tankerületi Központ egy hatalmas tortával kedveskedett a szereplőknek.