Szemléletformálási programok megvalósítása a Várdomb-Alsónána Általános Iskolában

 Szemléletformálási programok megvalósítása a Várdomb-Alsónána Általános Iskolában

2019. december 1 – 2021. november 30.

 A Szekszárdi Tankerületi Központ KEHOP-5.4.1-16-2016-00303 azonosítószámú projektje a Széchenyi 2020 program keretében 4 710 000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

A projekt célja, hogy a programokban résztvevők gondolkodásában, világszemléletében az energiatudatosság komolyabb szerepet kaphasson, ezáltal válva szociális normává.

A projekt azonosítószáma: KEHOP-5.4.1-16-2016-00303

A Kedvezményezett neve: Szekszárdi Tankerületi Központ

A projekt címe: Szemléletformálási programok megvalósítása a Várdomb-Alsónána Általános Iskolában

Szerződött támogatás összege: 4 710 000 forint

A támogatás mértéke: 100 %

Projektidőszak: 2019.12.01. – 2021.11.30.

A természeti erőforrások megőrzése, az emberi fogyasztás fenntarthatóbbá tétele napjaink egyik jelentős problémája. Mivel a környezetterhelés csökkentéséhez elengedhetetlen a társadalom aktív részvétele, a felnövekvő generáció átalános érdeklődésének felkeltése, ezért a Várdomb-Alsónána Általános Iskola erre kiemelt hangsúlyt kíván fektetni. Az elnyert támogatásból a projekt megvalósítása során színes és változatos programok kerülnek megrendezésre. Az intézmény olyan információs és szemléletformáló programokat valósít meg, melyek az iskola tanulói és a település lakói számára bemutatják az energiatakarékossági, energiahatékonysági, megújuló és alternatív energiahasznosítási megoldásokat.

A projekt keretében több rendezvény is megvalósul, melyen az iskola tanulóit, a falu és a környező települések lakóit is számtalan érdekes program várja. A rendezvényeken a megújuló és alternatív energiák felhasználásának lehetőségeit mutatják be: a passzív házak működését, az elektromos autók tulajdonságait, a napelemek jellemzőit. A gyerekeket kézműves és interaktív foglalkozások várják.

Az iskola pedagógusai workshop keretén belül készülhetnek a gyerekek energiatudatos szemléletre történő nevelésére, az ökológiai trendek és technológiák elméleti és gyakorlati bemutatásával. Felső tagozatos tanulókkal „Energiatudatos várdombi született” elnevezéssel energia-szakkör indul, szakemberek bevonásával, akikkel közösen mélyülnek el a diákok a megújuló energia részterületeiben, és külső helyszíneken ismerkednek egy-egy jó gyakorlatot jelentő alternatív megoldással. A környékbeli iskolák tanulóinak bevonásával indul a „Hajtóerők” tanulmányi verseny.

Az elméleti ismeretek mellett fontos, hogy a projekt résztvevői gyakorlati példákat is lássanak az alternatív energiák felhasználására, ezért két kiránduláson is részt vehetnek a gyerekek és a versenyek nyertesei, így Orfűn, Óbányán és Tiszalökön összesen 100 tanuló és felnőtt kerülhet közelebb a megújuló környezeti energiákhoz.

További információ kérhető:

Vas Márta szakmai vezető

Cím: 7146 Várdomb, Kossuth Lajos u. 121.

E-mail: vdombisk kukac gmail pont com

Telefon: 74/430-158