A Szigetvári Tankerületi Központ irodalmi megemlékezésre várja a tisztelt érdeklődőket, 2023. szeptember 22-én délelőtt 10 órától a Szigetvári várba!

SAJTÓKÖZLEMÉNY

IRODALMI MEGEMLÉKEZÉS SZIGETVÁRON, AZ 1566-OS HŐSÖK TISZTELETÉRE


 A Szigetvári Tankerületi Központ irodalmi megemlékezésre várja a tisztelt érdeklődőket, 2023. szeptember 22-én délelőtt 10 órától a Szigetvári várba! 

 Zrínyi Miklós: Szigeti veszedelem című hőskölteményének felolvasására hívjuk a szigetvári és környékbeli fiatalokat, polgárokat, hogy ily módon is tisztelegjünk a szigetvári hősök emlékének.

A rendhagyó megemlékezésen az ostrom kirohanási helyszínén felállított fedett színpadon 1566 résztvevő fogja felolvasni a költő és hadvezér Zrínyi Miklós eposzát.

 A felhívás mindenkinek szól, aki szeret olvasni. Szeretnénk, ha a pedagógusok és a diákok mellett a nap folyamán minél többen csatlakoznának a kezdeményezéshez és bekapcsolódnának az olvasásba!

Várjuk azok jelentkezését, akik szigetvári vagy szigetvári járásban lakhellyel rendelkeznek.

 Szintén várjuk a szigetvári székhelyű civil szervezetek, intézmények, cégek dolgozóit is, akik szeretnének a mű egy-egy versszakának felolvasásával hozzájárulni az esemény sikerességéhez!

Jelentkezzenek, jöjjenek el, hogy ebben a történelmi környezetben együtt tudjuk felidézni a vár ostromának történetét!

 A kulturális eseménnyel kapcsolatos szervezési feladatokat a Szigetvári Tankerületi Központ mellett, a Szigetvári Polgármesteri Hivatal, a Baranya Megyei Szakképzési Centrum Zrínyi Miklós Gimnázium és Szakképző Iskolája, a Szigetvári Fúvósokért Alapítvány valamint a Szigetvári Polgári Szalon Egyesület segíti.

 A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni lehet: 2023. április 15-től május 14-ig, név, lakcím, telefonszám, vagy e-mail cím megadásával a JSzTwbWMS3jkUc3ppZ2V0dmFyMjAyMzA5MjJqZWxlbnRrZXplc2VrQHN6aWdldHZhci5odQ== e-mail címen.

 Tovább információk: 

Szigetvári Tankerületi Központ
7900 Szigetvár, Deák Ferenc tér 16.

 Szigetvár Város Önkormányzata
7900 Szigetvár, Zrínyi tér 1. 
https://www.szigetvar.hu/