Az idei WRO (World Robot Olympiad) verseny nemzeti fordulóját Tatabánya és az Edutus Egyetem 6. alkalommal rendezte meg. Különböző kategóriákban, összesen 90 csapat mérte össze tudását robotprogramozási feladatokban.

A Dunán innen Szegedről és Esztárból neveztek csapatokat a robotfoci kategóriába. A két, teljes egészében Lego alkatrészekből összeállított robotból álló csapat egy kapus és egy vagy két csatár egy 243X182 cm-es focipályához hasonló asztalon próbálnak egy infravörös jelet kibocsájtó labdát az ellenfél kapujába juttatni.

A versenyre Halász Zoltán és Szabó Attila az Irinyi Károly Általános Iskola és AMI „Atom” nevű kis csapata Czár Krisztián csapatvezetővel fejlesztette ki saját focizó robotjait. A felkészülést támogatta a Tankerületi Központ és az intézmény vezetősége.  Így juthattak el a tatabányai országos döntőre, ahol a 3. helyen végeztek a helyi és egy budapesti csapat után.

A díjkiosztón Czunyiné Dr. Bertalan Judit képviselőasszony adta át a 3. helyért járó oklevelet és a hozzá tartozó 150.000 Ft-os támogatást a robot fejlesztésére.