Illusztris vendégeket köszöntött a Derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium 2019. április 11-én.
Gambia magyarországi nagykövete Dr. Gulyás Gáspár, és Alhagie Mamour Jobe Gambia legmagasabb rangú rendőri vezetője tette tiszteletét a Berettyóújfalui Tankerületi Központ fenntartásában működő intézményben.

A kapcsolatfelvétel Dr. Péterfi Albert nyugalmazott alezredes révén jött létre, aki az iskola rendvédelmi tagozatának óraadó tanára, s mivel a nyugat-afrikai ország szeretné erősíteni rendőri állományát, valamint a rendőri állomány képzettségének színvonalát, összekötőként közreműködött a találkozó megszervezésében.

Az eszmecsere során Gambia rendőri vezetője kifejtette: szakmai jó gyakorlatokért, tematikáért, oktatási minta programért kezdeményezték a kapcsolatfelvételt, mivel a Tankerület iskolájának rendvédelmi tagozata köztudottan eredményes.

Szeretnék, ha az elkövetkező hetekben egy memorandum alapján létrejönne egy kétoldalú együttműködési megállapodás melynek lényege, hogy Gambia fővárosa Banjul, a Tankerületi Központ, és a Derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium, rendvédelmi oktatásban dolgozó szakembereket küld és fogad szakmai tapasztalatszerzés és átadás céljából.