A nyírbogáti Vántus István Általános Iskola infrastrukturális felújítása

„A nyírbogáti Vántus István Általános Iskola infrastrukturális felújítása”

 

Kedvezményezett neve: Mátészalkai Tankerületi Központ

Projekt címe: A nyírbogáti Vántus István Általános Iskola infrastrukturális felújítása”

A szerződött támogatás összege: 886 390 000 Ft

A támogatás mértéke (%): 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A Mátészalkai Tankerületi Központ pályázatot nyújtott be az EFOP-4.1.2-17 kódszámú, „Iskola 2020” Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése a hátránykompenzáció elősegítése és a minőségi oktatás megteremtése érdekében című pályázati felhívásra, melynek keretein belül a nyírbogáti Vántus István Általános Iskola infrastruktruális felújítását kívánja megvalósítani. A pályázat sikeresen zárult, az elnyert támogatás összege 886 390 000 Ft.

A Vántus István Általános Iskola meglévő épületének épületgépészeti és elektromos rendszere elavult, több helyiség, illetve számos funkció (laborok, szertárak, pihenő helyiségek, öltözők, könyvtár) hiányzik. Ennek következtében az iskola épülete nem tud megfelelni a hatályos előírásoknak és rendeleteknek.

Ezért a Mátészalkai Tankerületi Központ benyújtotta pályázatát az EFOP-4.1.2-17 kódszámú, „Iskola 2020” Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése a hátránykompenzáció elősegítése és a minőségi oktatás megteremtése érdekében című felhívásra, melynek keretein belül az Iskola felújítására és bővítésére kerül sor. Új tantermek, szaktantermek, elkészítő és kiszolgáló helyiségek, szertárak, valamint irodahelyiségek létesülnek, csoportszobák és könyvtárszoba kerül kialakítása. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt során az intézmény épülete mellett az iskolaudvar is megújul.

A fejlesztés segítségével az infrastrukturális fejlesztések mellett oktatást segítő és informatikai eszközök, laborfelszerelések, iskolabútorok, konyhai eszközök és kerékpárok, valamint egy iskolabusz beszerzése is megvalósul. Az iskolabusz a Nyírbogát környéki településekről a Vántus István Általános Iskolába járó diákok utaztatását valósítja meg.

A fejlesztés a korszerű intézmény létrejötte mellett segít bővíteni az esélyegyenlőséget is a térségben.

A projekt tervezett befejezése: 2020. 12. 31.

A projekt azonosítószáma: EFOP-4.1.2-17-2017-00028

A projekt kezdete: 2017. 10. 01.

A támogatási alap: ERFA