EFOP-4.1.2-17-2017-00015 Dél-Zselic Általános Iskola és tagintézményei hátránykompenzációt szolgáló infrastrukturális fejlesztéseSzéchenyi 2020 - EFOP-4.1.2-17-2017-00015

 

Dél-Zselic Általános Iskola és tagintézményei hátránykompenzációt szolgáló infrastrukturális fejlesztéseKedvezményezett neve

Szigetvári Tankerületi Központ

Projekt azonosító száma

EFOP-4.1.2-17-2017-00015

Projekt címe

Dél-Zselic Általános Iskola és tagintézményei hátránykompenzációt szolgáló infrastrukturális fejlesztése

A szerződött támogatás mértéke (%)

100%

A projekt tartalmának bemutatása

Mind a négy megvalósítási helyszín tekintetében az Intézmények fejlesztési javaslatinak, a helyi adottságoknak és a pályázati kiírásban szereplő támogatható tevékenységnek az összevetésével alakítottuk ki a fejlesztési koncepciónkat. Tekintettel arra, hogy a meglévő épületek befogadó méretében megfelelnek a jelenleg adott és a jövőben várható tanulólétszám elhelyezésére, ezért sem bővítéssel sem új építmény építésével nem tervezzünk kapacitásbővítést.

Fejlesztési célunk, a projekt megvalósulásával a tehetséggondozás és a hátránykompenzáció biztosításához, a tanulók neveléséhez, oktatásához, valamint fejlesztéséhez szükséges helyiségek, termek és speciális eszközök segítségével minőségi, korszerű és a feladatellátási helyek tanulólétszámát tekintve hosszútávon fenntartható nevelési-oktatási környezetet tudjunk biztosítani. Az infrastrukturális fejlesztések, energiahatékonysági beruházások fokozzák az intézmény működési hatékonyságát.

1. Dél-Zselic Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola, Szigetvár. Tervezzük a régi épületrészek komplex belső rekonstrukcióját, valamint a természettudományos labor és a tantermek eszközökkel való felszerelését. Az iskola tornatermének felújításával egy régi probléma kerül megoldásra. 

2. Dél-Zselic Általános Iskola Szentlászlói Általános Iskolája, Szentlászló. Szükségessé vált a régi épületrész komplex belső rekonstrukciója, a tanári blokk bővítése, felújítása, továbbá az épület fűtéskorszerűsítése. Tervezzük még az iskola tornatermének és öltözőinek komplex felújítását,  az iskolaudvar eszközökkel történő fejlesztését, tereinek rendbetételét és körbekerítését.

3. Dél-Zselic Általános Iskola Nagydobszai Általános Iskolája, Nagydobsza. Célunk a pályázat során az iskola tornatermének komplex felújítása, fűtésének korszerűsítése. Tervezzük még a sportudvar eszközökkel történő fejlesztését kültéri fitneszeszközökkel. 

4. Dél-Zselic Általános Iskola Somogyapáti Általános Iskolája, Somogyapáti. A pályázatban sor kerül a régi épületrész hibáinak javítására.  Tervezzük még az iskolaudvar elkerítését, valamint a sportpálya felújítását. 

A projekt megkezdésének dátuma

2017. szeptember 1.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma

 

2020. augusztus 31.

 


 Szerződött támogatás összege

 

 946.496.487 Ft 

 Frissítés: 2021. május 17.

 

 

 


Projekt azonosító: EFOP-4.1.2-17-2017-00015

 

Projekt címe: Dél-Zselic Általános Iskola és tagintézményei hátránykompenzációt szolgáló infrastrukturális fejlesztése

 Szerződött támogatás összege: 946.496.487 Ft

 

Infrastrukturális felújítás összege: 701.936.096 Ft

 

Fejlesztési helyszínek: Szigetvár, Somogyapáti, Nagydobsza, Szentlászló

 

Fejlesztési tartalom (Szigetvár):

 

Kivitelező: Gejzír Kanizsa Kft.

 

Az iskolaépület „A”, „C”, „D” szárnyának és a tornateremnek a részleges belső felújítása. A felújítás során a közösségi terek, tantermek, igazgatási helyiségek festése, padozatok cseréje, fűtés és a villamoshálózat felújítás történt. Több tucat nyílászáró cseréje történt, valamint a tornaterem felújítása van folyamatban. Előre nem látható tartószerkezeti problémák miatt, a tornateremben zajló munkálatokra határidő hosszabbítási kérelem és új közbeszerzési eljárás van folyamatban. Amennyiben májusban sikeres és eredményes közbeszerzést tudunk lefolytatni, akkor a felújítás műszaki átvétele 2021. év végén megtörténhet.

 

Fejlesztési tartalom (Somogyapáti):

 

Kivitelező: O és R Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

 

Felújítás műszaki átadás: 2020. szeptember 2.

 

Az iskolaépület részleges belső felújítása. A felújítás során a korábban az épülethez épített épületrészek tetőfedésének cseréje, valamint 3 helyiség részleges felújítás történt. Az épület külső homlokzatának festése, a sportpálya felújítása, valamint új kerítés építése történt meg. A felújítás műszaki átvétele 2020. III. negyedévében megtörtént.

 

Fejlesztési tartalom (Nagydobsza):

 

Kivitelező: Gejzír Kanizsa Kft.

 

Felújítás műszaki átadás: 2020. augusztus 31.                                          .

 

A tornaterem részleges belső felújítása. A felújítás során a tornaterem külső szigetelést és festést kapott, megújult a tornaterem villamoshálózata és fűtése. Az iskolaépületben a radiátorok gazdaságos termosztatikus szelepeket kaptak. A felújítás műszaki átvétele 2020. III. negyedévében megtörtént.

 

Fejlesztési tartalom (Szentlászló):

 

Kivitelező: Investment Mérnöki és Fővállalkozó Kft.

 

Felújítás műszaki átadás: 2020. december 11.

 

Az iskolaépület és a tornaterem részleges belső felújítása. A felújítás során a főépület és a tornaterem hullámpala tetőfedésének cseréje, valamint az összes tanteremnek, igazgatási egységnek és közösségi térnek a részleges felújítás történt. Új korszerű armatúrák kerültek kiépítésre, a tornaterem padozata és világítása újult meg, és új kerítés lett építve. A felújítás műszaki átvétele 2020. év végén megtörtént.

 

 

EFOP-4.1.2-17-2017-00015

 

Dél-Zselic Általános Iskola és tagintézményei hátránykompenzációt szolgáló infrastrukturális fejlesztése

 

A projekt kezdésének dátuma:              2017. szeptember 1.

A projekt befejezésének dátuma:           2022. augusztus 31.

Szerződött támogatás összege:                  946.096.987- Ft

 

A fejlesztési célok olyan biztonságos és korszerű tanulási környezet kialakítását szolgálják, melyek biztosítják a diákok számára az egyenlő esélyeket, a tehetséggondozás és a hátránykompenzációhoz szükséges termeket, speciális eszközöket.

 

Fejlesztési tartalom (Szigetvár):

 

A projekt keretében részleges belső felújítással érintett az iskolaépület „A”, „C”, „D” szárnya valamint a tornaterem. Megújultak a közösségi terek, tantermek, igazgatási helyiségek, ahol festés, padozat csere, fűtés és villamoshálózat korszerűsítés történt. Nyílászáró cserék, valamint a tornaterem felújítása van folyamatban. A tornaterem felújítása közben felmerülő statikai problémák megoldására kiírt, új közbeszerzési eljárás sikeres és eredményes volt. A lezárást követően a szerződéskötés megtörtént, amennyiben az időjárás kedvező lesz, úgy a teljes beruházás műszaki átadása 2022. I. negyedévében megtörténhet. Kivitelező: Gejzír Kanizsa Kft.

 

Az eszközbeszerzés tartalma:

 

 • Nevelési, oktatási eszközök (Közösségépítő- és mozgásfejlesztő kombinált eszközcsomag, fizika bemutató készlet, mágnes készlet, Greenpeace környezetvédő bőrönd, Működő Naprendszer-modell, Időjárás kísérleti készlet, készségfejlesztők)
 • Sporteszközök (tornaszekrény, tornazsámolyok, dobbantó, kosárlabdaháló, futball labdák, kézilabdák, röplabdák, kosárlabdák)
 • Kültéri eszközök (kötélalagút, mérleghinta, óriás mászótorony tűzoltórúddal, csúszda)

 

 

Fejlesztési tartalom (Somogyapáti):

 

A projekt keretében az iskolaépület részleges belső rekonstrukciója valósult meg. Korábban az épülethez épített traktusok tetőfedésének cseréje elkészült, további 3 helyiség részleges felújításra került. Az épület külső homlokzatának festése, a sportpálya felújítása megtörtént, a telekhatáron új kerítés került megépítésre. A kivitelező O és R Kft. a munkálatokat határidőre elkészítette, a munkaterület műszaki átvétele 2020. szeptember 2-án megtörtént.

 

Fejlesztési tartalom (Nagydobsza):

 

A felújítás során a tornaterem külső szigetelést és festést kapott, továbbá megújult a villamoshálózat és a fűtés. Az iskolaépületben a radiátorok gazdaságos termosztatikus szelepeket kaptak. A munkaterület műszaki átvétele 2020. augusztus 31-én megtörtént. Kivitelező a Gejzír Kanizsa Kft. volt

 

Az eszközbeszerzés tartalma:

 

 • Bútorok (padok, tanulóasztalok, tanári asztalok, székek, szekrények)
 • Nevelési, oktatási eszközök (oktatótáblák, matematika gyakorló, oktató CD-k, faliképek, térképek)
 • Sporteszközök (tornapadok, védőhálók, sport- és mozgásprogram csomag, kosárlabda, ping-pong asztal ütőkkel.
 • Kültéri eszközök (kültéri fitneszgépek: légbenjáró, lábizom erősítő lábtológép, evezőgép, ferde hasizom pad, mérleghinta, háttámlás rönkpadok)

 

Fejlesztési tartalom (Szentlászló):

 

A pályázat keretében megvalósult a főépület és a tornaterem hullámpala tetőfedésének cseréje. Az összes tanterem, az igazgatási egység és a közösségi terek részleges felújításra kerültek. Új korszerű armatúrák kerültek felszerelésre, a tornaterem padozata és világítása megújult, új kerítés épült. A műszaki átvétel 2020. december 11. megtörtént, kivitelező az Investment Kft.

 

Az eszközbeszerzés tartalma:

 

 • Bútorok (padok, tanulóasztalok, tanári asztalok, székek, vegyszer és veszélyes anyagtároló fémszekrény, könyvtári olvasóasztalok)
 • Nevelési, oktatási eszközök (acéltábla, Közösségépítő- és mozgásfejlesztő kombinált eszközcsomag)
 • Sporteszközök (tornazsámolyok, kézilabda kapuk, hálók, kosárlabdák, medicinlabdák, tollaslabdák, súlygolyók)
 • Kültéri eszközök (Kanadai rönkfa asztal-pad garnitúrák)

 

Az eszközbeszerzéssel kapcsolatos közbeszerzés sikeresen zárult, melynek nyertesei az Almus Pater Zrt. és Balázs-Diák Kft. lettek.

 

Az eszközök határidőre, hiánytalanul leszállításra és átvételre kerültek. A telepített kültéri eszközök műszaki átvétele is megtörtént.

 

Korszerű pedagógiai eszközrendszer nemcsak a minőségi nevelés-oktatás feltételeit teremtik meg, hanem pedagógusaink módszertani megújulását is támogatják.Zárórendezvény:

Képek a zárórendezvény:

Sajtóközlemény: