A projekt 2018. február 1. és 2020. október 29. között valósult meg.
Az elnyert támogatás összege: 80.000.000,- Ft.
Támogatás mértéke:100%
A projekt megvalósításában a Szolnoki Tankerületi Központ 5 intézménye (Öcsödi József Attila Általános Iskola, Szegő Gábor Általános Iskola, Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskola, Tószegi Általános Iskola és Zagyvarékasi Damjanich János Általános Iskola) vett részt.

A pályázat célcsoportja: a pályázat megvalósításában 81 lemorzsolódással veszélyeztetett gyermeket és szüleit, inaktív pedagógusokat, pedagógus-jelölteket, valamint 27 mentor pedagógust, további
pedagógusokat és munkanélküli szülőket vontunk be.

 

A pályázat főbb tevékenységei:

·         Egyéni fejlesztési terv készítése, mentorálás, felzárkóztatás és tehetséggondozás

·         Szülősuli programok

·         Egészségnevelés és mentálhigiénés programok szülőknek, gyerekeknek

·         Tájékoztató programcsomagok

·         Intervenciós módszerek fejlesztése

·         A projektet megvalósító szakemberek képzése, fejlesztése, szupervíziója

·         Hálózatosodás, kapacitásfejlesztés, együttműködések fejlesztése

·         Eszközök és anyagok beszerzése a programelemekhez kapcsolódóan

 

A projekthez szükséges képzések megvalósultak. A bevont tanulók kiválasztása és mentorálása megtörtént. A bemeneti mérőanyagok elkészültek, a mérések megvalósultak és az előírt fejlődési szintet teljesítették a bevont tanulók. A műhelymunkák folyamatosan valósultak meg. Több családi nap, kirándulás, kulturális esemény került megrendezésre. A beszerzett eszközöket, anyagokat a tanulók megkapták a projekt ideje alatt felhasználták. A pályázatban előírt indikátorokat teljesítettük, a bevont tanulók jelentős része különösen veszélyeztetett és hátrányos helyzetű, nehéz szociális helyzetben élő diák volt, akiknél sikerült a pályázatban meghatározott eredményt elérni.