A Bajai Tankerületi Központ intézményeiben újabb 1351 egérrel és táskával felszerelt notebook került kiosztásra.

A Klebelsberg Központ RRF-1.2.1-2021-2021-00001 azonosítószámú "Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása tanulók és pedagógusok számára" című kiemelt projektjének célja, hogy a tanulók és pedagógusok számára biztosított korszerű informatikai eszközökkel segítse elő a tanulás és tanítás hatékonyságát.

A projekt első szakaszában 2022 tavaszán a Bajai Tankerületi Központ közreműködésével összesen 582 notebook került kiosztásra a 9. évfolyamos diákok, valamint a pedagógusok számára. Ezen intézkedés jelentős lépést jelentett az oktatási eszközök digitalizációjában, továbbá lehetővé tette a diákok számára, hogy részt vegyenek az online tanulási folyamatokban.

2023-ban további 927 notebook került átadásra az intézményekben, amelyből 714-et a 7. és 10. évfolyamos diákok kaptak. 213 laptopot a köznevelési intézmények vehettek át oktatási célokra, lehetővé téve a pedagógusok számára, hogy hatékonyan támogassák diákjaikat az online tanulás során.

A projekt folytatásának köszönhetően az idei év tavaszán a digitális eszközök iránti igény alapján összesen 1351 notebook érkezett a Bajai Tankerületi Központ köznevelési intézményeibe, amely még tovább erősíti az oktatási folyamatok digitalizációját és az egyenlő hozzáférés biztosítását. Az 5., 6., és 9. évfolyamos tanulók 1191 laptopot vehettek át, valamint további 160-at az intézmények használhatnak.

Az átvett eszközöket a tanulók a tanórákon, projektmunkák során, valamint otthon, házi feladatok elvégzésére is használhatják. A digitális eszközök hozzájárulnak a digitális kompetenciák, a kreativitás és a problémamegoldó gondolkodás fejlesztéséhez. Az eszközök alkalmazása révén egyszerűbbé válik az online tanulási lehetőségek igénybevétele, elősegítve ezzel a tanulók tanulmányi eredményeinek javulását és az oktatási folyamatok modernizációját.

A program 2024 őszén az akkori 5. és 9. évfolyamon tanuló diákokat célzó eszközkiosztással folytatódik.