Középiskolai tanulmányaikat kezdő fiatalokkal telt meg a Református Nagytemplom augusztus 31-én. Debrecen közoktatási intézményeinek diákjai, tanárai közül ezernégyszázan jelentek meg Debrecen város tanévnyitó ünnepélyén.

Középiskolai tanulmányaikat kezdő fiatalokkal telt a Református Nagytemplom azugusztus utolsó napján. Debrecen közoktatási intézményeinek diákjai, tanárai közül ezernégyszázan jelentek meg Debrecen város tanévnyitó ünnepélyén.

Pappné Gyulai Katalin, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója köszöntőjében kiemelte: a köznevelési intézmények lehetnek állami, önkormányzati, vagy egyházi fenntartásúak, mindannyian egy célt képviselnek. 

Közös ügyünk az oktatás, a nevelés, a felnövekvő generáció boldogulása. És az érzés, hogy mi együtt egy egésznek részei vagyunk, egy városhoz, Debrecenhez tartozunk – mondta.A diákokhoz szólva hangsúlyozta: Tanáraitoktól minden támogatást megkaptok, ha tehetségetek és szorgalmatok lehetővé teszi, hogy a különböző országos és nemzetközi versenyeken sikerrel szerepeljetek. A kiemelkedő teljesítményeket támogatjuk és elismerjük. 2017 óta minden év végén a Debreceni Tankerületi Központ Kiválóság Díját adományozzuk a legjobbaknak, és Debrecen Önkormányzata is számos díjat alapított hasonló céllal.Papp László Debrecen polgármestere köszöntőjében azt mondta, hogy a város jövője szempontjából minden korábbinál fontosabb az oktatás.

Debrecen oktatása ma az ország legjobbjai között szerepel, és az a cél, hogy a város oktatási régióközponttá váljék.

Hozzátette, Debrecen az Új Főnix Terv részeként 2016 és 2021 között összesen 12 milliárd forintot fordít az oktatási és nevelési intézmények fejlesztésére.A városi tanévnyitó végén Pappné Gyulai Katalin tankerületi igazgató és Papp László polgármester a iskolákat képviselő diákoknak az Én Debrecenem című kötetből nyújtott át egy-egy példányt.