„ Berettyóújfalu egészséges város!” Kapornai Judit tankerületi igazgató, több mint 150 általános iskolás és számos szülő-érdeklődő jelenlétében ezzel a mondattal nyitotta meg 2019. április 2-án a sportversenyt, melyen részt vett és támogatott Muraközi István Berettyóújfalu Város polgármestere.

A hamisítatlan tavaszi időben a város valamennyi iskolája vállalkozott a megmérettetésre, hogy a Berettyó folyó gátján kiépített kerékpárúton fussanak, majd kerékpározzanak a gyerekek.

A verseny szervezője a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola ésAMI, valaminta Berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Hunyadi Mátyás Tagiskolája volt, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ támogatásával. A „Berettyó pari duatlon” lebonyolításban egy igazi profi sportoló Dobi Béla triatlon-versenyző segített.

A gyerekek korcsoportokra bontva a koruknak megfelelő hosszt teljesítették, a szülők pedig astartnál várták vissza a gyerekeket.

Kapornai Judit tankerületi igazgató a verseny végén elmondta: a Berettyóújfalui Tankerületi Központ hagyományteremtő céllal támogatta a mozgást és a sportot népszerűsítő versenyt. Fontos, hogy a gyerekek mindennapjainak részévé váljon a testmozgás, hiszen a digitális eszközök használata olyan mértékben beszűkíti a sport, az egészséges életmód szokásos formáit, hogy azon a tömegsport, a közösségi élmények segítségével lehet változtatni.

A sportesemény megmérettetés is volt egyben, melyen a diadalt az összesített versenyben a Hunyadi Mátyás Tagiskola diákjai érték el. Összesítésben 2. helyen a József Attila Általános Iskola, 3. helyen a Széchenyi István Tagiskola végzett. 4. Diószegi Kis István Református Általános Iskola, 5. Arany János Gimnázium, 6. a Brózik Dezső Mezőgazdasági Szakközépiskola lett.