Nagy sikert aratott a 2021-2022-es tanévben is a Lázár Ervin Program mind a diákok, mind a pedagógusok körében.

Vaskúti diákok a Fekete István Látogatóközpont parkjában

Az Európában is egyedülálló kormányprogram 2019-ben indult, s azt a célt tűzte ki, hogy minden általános iskolai tanuló tanévenként egyszeri alkalommal ingyenesen részt vegyen kulturális eseményen.

A Lázár Ervin Program segítségével sok olyan diák is eljutott színházba, koncertekre, akinek szociális helyzete ezt nem tenné lehetővé.

A Bajai Tankerületi Központ működési területén lévő saját fenntartású, az egyházi és alapítványi fenntartású iskolákból összesen 9529 diák részesült kulturális élményben. A jegyvásárlás és az utazás több mint 60 millió Ft-os kormányzati forrásból valósult meg.

A széles programkínálatban szerepeltek színházi, cirkusz, báb és zenei előadások, múzeumlátogatás, valamint az őshonos állatok élőhelyeit bemutató programok, amelyeket interaktív foglalkozások színesítettek.

A BonBon Matiné Műhely csapata Állati zenék címmel olyan komolyzenei darabokat mutatott be, amelyeket kutyák, hattyúk, elefántok, dongók és más egyéb állatok inspiráltak. Az előadás során felcsendültek többek között Vivaldi, Rossini, Saint-Saens, Sári László és Rimszkij-Korszakov művei. A rendkívül szórakoztató műsor kiváló bevezetést nyújtott a  gyerekeknek a klasszikus zene világába.

Állati zenék című előadás Baján, a Pósta Sándor Sportcsarnokban

Mind az alsó, mind a felső tagozatos diákokat számos színházi előadás várta Budapesten, Szegeden, Pécsett, Dunaújvárosban, Baján és Kalocsán. A kicsiket elbűvölte a Csizmás Kandúr, valamint a Mátyás király és a leleményes lány című bábjáték. A felsősök körében nagy sikert arattak a János vitéz, a Puskás, a musical és A kis herceg című előadások.

Érsekcsanádi diákok a Pécsi Nemzeti Színházban

Csizmás Kandúr előadás a Kalocsai Színházteremben

Mátyás király és a leleményes lány című előadás a Bácsalmási Kulturális Központban

Az Escargo Hajója Társulat közreműködésében a "Rabok legyünk vagy..." című előadás került bemutatásra a hetedikes tanulók részére. A szabadságról szóló, mély gondolatisággal bíró téma kifejtését a diákok szórakoztató, játékos formában történő bevonásával valósították meg.

"A rabok legyünk vagy..." című előadás a Bajai Szentistváni Általános iskola tornatermében

A múzeumpedagógiai órákat érdekes, ismeretterjesztő interaktív foglalkozások színesítették.

A Bácsalmási járás diákjai interaktív foglalkozáson vesznek részt a szegedi Móra Ferenc Múzeumban.

A kisdiákok körében nagy népszerűségre tettek szert a természetes környezetet, élővilágot bemutató programok Decsen és a kaposvári Deseda Fekete István Látogatóközpontban. Az izgalmas, nyomolvasó foglalkozás tapasztalatai elmélyítették a természetismereti órákon szerzett ismereteket. Az állatok simogatása különösen nagy élményt jelentett számukra.

A kalocsai eperföldi ötödikes tanulók nyomokból olvasnak.

A bajai sugovicások interaktív foglalkozáson vesznek részt a Fekete István Látogatóközpontban.

A solti diákok a Deseda tó élővilágát tanyulmányozzák.