XIA-DIÁKLABOR-23-04

Publikálva: 2023. augusztus 16.

Selye János diáklaborhálózat kiépítése

Sajtóközlemény

Elindult a „Tehetséggondozó diáklaborok fejlesztése Észak-Magyarországon” című projekt

 

A Nemzeti Innovációs Ügynökség Zrt., (korábbi nevén Express Innovation Agency Zrt.), mint közreműködő szerv támogatásra alkalmasnak minősítette A Selye János diáklaborhálózat kiépítése c. felhívására benyújtott, XIA-DIÁKLABOR-23-04 azonosítószámmal nyilvántartott pályázatot. A Hatvani Tankerületi Központ, mint konzorciumvezető „Tehetséggondozó diáklaborok fejlesztése Észak-Magyarországon” című projektre összesen 173 793 020 Ft, vissza nem térítendő támogatást kapott, amelynek forrása Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. évi XC. törvény LXII. Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap fejezet 2. Innovációs Alaprész címe.

 A Pályázó konzorcium tagjai:

Hatvani Tankerületi Központ (Konzorcium vezető) 82 249 520 Ft,

 Tiszáninneni Református Egyházkerület (Konzorciumi tag) 73 500 000 Ft,

 Miskolci Tankerületi Központ (Konzorciumi tag) 18 043 500 Ft,

 

A megvalósító intézmények a Hatvani Bajza József Gimnázium, a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon, valamint az Avasi Gimnázium Miskolcon. A pályázat célja a konzorcium három fenntartójához tartozó intézmények diáklaborjainak fejlesztése.  A pályázatból a három diáklabor eszközparkja és laborfelszerelései bővülnek összesen 141,8 MFt költségből. A projekt során a diáklaborokkal rendelkező intézmények 7-13. évfolyamos diákok számára biztosítanak helyet és lehetőséget a kutatómunkára, megadva nekik az szükséges szakmai, módszertani és infrastrukturális hátteret. A középiskolák saját diákjai mellett a régió általános iskolás tanulói számára is megnyílik a lehetőség, hogy a fejlesztett laborokban kísérleteket végezzenek, így közelebb kerüljenek a természettudományos gondolkodáshoz, valamint bekapcsolódhatnak innovatív programjaik megvalósításába. Az Avasi Gimnázium évente 300 óra, a Bajza és a Lévay Gimnázium évente 500 óra foglakozást kínál intézményükön kívüli diákok számára a megvalósítás két éve alatt.

A projekt megvalósításában részt vevő pedagógusok – együttműködve a Magyarországi Diáklaborok Egyesületével – rendezvényeken, nemzetközi projektekben és képzéseken vesznek részt.

 Támogató : Kulturális és Innovációs Minisztérium

Támogatás intenzitása: 100 %

A projekt időszaka: 2023.06.01-2025.05.31.

 

További információ: itIn3FN2aGF0dmFuQGtrLmdvdi5odQ==

Menü

Navigáció