VII. Egressy Zongoraverseny

Publikálva: 2023. április 27.

Különleges zenei élménnyel gazdagodhattunk a Komáromi Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola által, az immáron hetedik alkalommal megrendezett Egressy Zongoraversenyen.

A 2023. április 24-én tartott eseményen Felvidékről, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Pest és Veszprém vármegyéből 16 állami valamint nem állami fenntartású művészeti iskola, mindösszesen 55 növendékének előadásában olyan kiemelkedő zeneszerzők művei csendültek fel, mint Liszt Ferenc, Bartók Béla, Szergej Rahmanyinov, Pjotr Iljics Csajkovszkij, Wolfgang Amadeus Mozart vagy Claude Debussy.

 

A Tatabányai Tankerületi Központ nevében dr. Takács Ádám szakmai vezető úr, köszöntötte a megjelenteket. Beszédében külön kiemelte, hogy A VII. Egressy Zongoraverseny is a hangszer igazi szerelmeseit, művészeit szólítja meg, akik egyedülálló módon képesek nekünk, a hallgatóságnak átadni az emberi érzelmeiket.

A képen dr. Takács Ádám, szakmai vezető látható.

A növendékeknek, felkészítőiknek valamint a díjazottaknak/minősítésben részesülőknek az elért eredményekhez ezúton is gratulálunk a Tatabányai Tankerületi Központ nevében.

A képen a zsűri képviseletében Dr. Fodorné Kerékgyártó Csilla zongoraművész, főiskolai docens, a győri Széchenyi István Egyetem és a Győri Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium tanára és Vitályos Balázs zongoraművész, a győri Széchenyi István Egyetem és a budapesti Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnázium tanára valamint Hozák Adrienn igazgató asszony látható.

Menü

Navigáció