Újabb nagyszabású iskolafejlesztési program kezdődött a Berettyóújfalui Tankerületi Központban

Publikálva: 2019. március 14.

Biharkeresztesen helyezte el a Bocskai István Általános Iskola épülő új szárnyának alapkövét március 13-án Kapornai Judit a tankerület vezetője, Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, Barabás Ferenc polgármester és Szabóné Dr. Végh Annamária az intézmény igazgatója.

A 219,9 mFt-ból megvalósuló bővítéssel egy új épületszárny jön létre, melyben tantermek, fejlesztő termek, tornaszoba, háztartástan szoba is helyet kap, emellett komoly tárgyi fejlesztés történik. Valamennyi foglalkoztató teremhez beszerzik a szükséges, jelenleg hiányzó kellékeket: sport és háztartástan, fotó-videó, informatikai foglalkozásokhoz nélkülözhetetlen eszközöket.

A tankerületben három nagyléptékű infrastrukturális beruházást terveztek. Berettyóújfalu és Földes mellett azért esett a választás a fejlesztés szükségszerűségét illetően Biharkeresztesre, mert a település oktatási intézménye földrajzi helyzeténél, és tanulói létszámánál fogva is megérett a komolyabb bővítésre, eszközbeszerzésre mondta el Kapornai Judit tankerületi igazgató.

Az építési tervek engedélyezése megtörtént, a kivitelező átvette a munkaterületet. Az összesen 546 m2-es  akadálymentes, 6 foglalkoztató helyiséggel, termekkel, szobákkal és kiszolgáló létesítményekkel épülő szárny átadását jövő márciusra tervezik.

Az alapkőletétel alkalmából Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő megköszönte a tankerület  eredményes pályázati-szakmai munkáját.  Emlékeztetett: a jelenlegi beruházással együtt, közel 750 millió forint ráfordítással javítanak a minőségi oktatás feltételein.

Ugyanakkor hangsúlyozta, a kormány a szülőket a gyermekvállalásra sarkallja, mert aki a gyerekekről gondolkodik, az a jövőről gondolkodik.

Az alapkőbe illesztett időkapszulában, az iskolával és beruházással kapcsolatos kordokumentumokat helyezett el Kapornai Judit tankerületi igazgató, Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, Szabóné Dr. Végh Annamária intézményvezető és Barabás Ferenc polgármester.

Ezt követően, az iskola diákjainak műsora zárta az eseményt.

A projekt a Széchenyi 2020 program EFOP-4.1.2-17-2017-00025 pályázat keretében valósul meg, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Menü

Navigáció