Szepesi György emlékterem avató

Az Egri Farkas Ferenc Zeneiskolában 2017. május 5-én emléktermet avattak.

Szepesi György emlékterem avató

 

Az Egri Farkas Ferenc Zeneiskolában 2017. május 5-én emléktermet avattak.

Az intézmény ezzel az eseménnyel tisztelgett a zeneiskola életét meghatározó, jelentős értékeket felmutató egykori zeneiskola igazgató, Szepesi György emléke előtt.

Szepesi György nem csak Egerben és Heves megyében, hanem országosan is elismert személyiség volt. Sokoldalú tevékenysége révén az egri zeneiskola helyi és országos szerepe felértékelődött. Vezetése alatt kiváló zenésztanárok telepedtek le Egerben, az egri zeneiskola igazi alkotó műhellyé vált. Kiemelkedő tanári közösséget hozott létre. Felfejlesztette az iskolai hangszerparkot, új tanszakokat hívott életre.

Neve egybeforrt a kultúráért, a városért végzett áldozatos munkával. Számtalan fellépés fémjelezi magas szintű, változatos előadói tevékenységét klarinétosként és zongoristaként egyaránt. Fáradhatatlanul tevékenykedett szakmai zsűriként komoly és könnyűzenei, valamint kulturális fesztiválokon, versenyeken. Komoly szaktudására, kiváló értékítéletére mindenki támaszkodhatott.

Évtizedeken át végzett elhivatott előadóművészi, tanári és közéleti munkájáért magas szintű elismerések birtokosává vált.

Életének eseményeit és munkásságát a teremben elhelyezett tabló illetve fényképek mutatják be.

Gulyás László intézményvezető bemutatta és méltatta Szepesi György életútját valamint köszöntötte Szepesi György özvegyét, Ildikót is, aki kedves szavakkal köszönte meg a zeneiskola tanárainak a terem ötletét, kivitelezését.

 

 

 

 

 

 

 

 

Menü

Navigáció